Se vor produce modificări şi la nivelul tractului digestiv, prevăd aceştia, indicând că un intestin mai scurt va absorbi mai puţine glucide şi grăsimi, ceea ce va constitui un sistem de protecţie naturală împotriva creşterii în greutate, prezice stomatologul londonez Philip Stemmer, scrie Agerpres.
În opinia sa, se vor reduce şi numărul de dinţi, deoarece alimentele mai moi, tratate termic, nu necesită să fie mestecate mult.
De asemenea, mai spune el, dacă se va menţine actuala tendinţă de scădere a fertilităţii masculine se va înregistra o reducere a organelor de reproducere ale bărbatului.
Cu toate acestea, oamenii în viitor vor avea mâinile şi falangele degetelor ‘considerabil mai mari’. Vor avea şi terminaţii nervoase mai multe, ca urmare a utilizării mai frecvente a dispozitivelor care necesită o coordonare mai complexă a mâinilor şi ochilor, aceasta şi pentru a compensa reducerea dimensiunii gurii. La baza comunicării vor sta expresia feţei şi mişcarea ochilor.
În acelaşi timp, volumul creierului uman se va reduce, mai ales din cauza faptului că ‘cele mai multe dintre operaţiunile de memorare şi de gândire vor reveni calculatoarelor’.
Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, dezvoltarea intelectuală a omului şi-a atins apogeul şi din punctul de vedere al legilor fizicii şi al fiziologiei omul nu poate deveni mai inteligent. Între altele, atrag atenţia ei, dezvoltarea creierului a început la om de la organul olfactiv, mai bine spus de la capacitatea de a mirosi. De aceea, mamiferele au cel mai mare creier în comparaţie cu alte specii care trăiesc în prezent pe planeta noastră.