Cum vor fi împărţite primele doze de vaccin antiCOVID, în România. Se pare că peste 3000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare- au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie.
„Dozele de vaccin din prima tranșă- cele peste 3000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare- au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, în funcție de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale cu mențiunea că pot fi oricând modificate în funcție de cererea unităților:
1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 100 de doze
2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“- 600 de doze
3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze
4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca- 375 doze
5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța- 170 doze
6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova- 90 doze
7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 260 doze
8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență- 210 doze
9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze
10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara- 450 doze.”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
Prima tranșă simbolică de vaccinuri va fi urmată de o a doua, până la finele anului, când sunt așteptate încă 150.000 de doze de vaccin.
Vaccinul antiCOVID a ajuns sâmbătă la Bucureşti. Serul va fi depozitat în condiţii speciale la Institutul „Cantacuzino” din București, de unde vor fi transportate ulterior la centrele regionale din țară.
Vaccinarea anti-COVID-19 va începe duminică dimineaţă în zece centre medicale din Bucureşti şi din ţară. Primul român care se va vaccina anti-COVID-19 este un cadru medical.