CUPA DAVIS: Franţa a câştigat trofeul pentru a zecea oară în istorie, după 3-2 în finala cu Belgia

Franţa a câştigat Cupa Davis pentru a zecea oară în istorie, după ce s-a impus duminică în finala împotriva Belgiei cu scorul de 3-2, victoria decisivă fiind obţinută de către Lucas Pouille în faţa lui Steve Darcis, relatează site-ul ATP World Tour.
Filip Stan
27 nov. 2017, 04:32
CUPA DAVIS: Franţa a câştigat trofeul pentru a zecea oară în istorie, după 3-2 în finala cu Belgia

În incinta arenei „Pierre Mauroy” din Lille, pe suprafaţă hard, francezul Lucas Pouille (locul 18 ATP, 23 de ani) a câştigat rapid meciul cu belgianul Steve Darcis (77 ATP, 33 de ani), scor 6-3, 6-1, 6-0.

Cuvintele sunt de prisos. Uitaţi-vă doar la atmosferă şi la emoţia din tribune … Sunt atât de mândru de echipa mea. Ne-am dorit cu adevărat acest trofeu şi în sfârşit l-am obţinut după 16 ani. Sunt foarte fericit. Am extrem de multe emoţii. Mă bucur că am jucat în faţa acestui public, a familiei mele şi a prietenilor mei, mă simt dintr-o altă lume„, a spus Pouille, la finalul partidei la care au asistat aproximativ 27.000 de spectatori.

Sportivul francez a câştigat 79% dintre punctele jucate cu serviciul, fără a-i oferi adversarului vreo şansă de break. De cealaltă parte, belgianul a cedat serviciul de şapte ori. Înaintea partidei, Darcis avea un bilanţ perfect în confruntările decisive în Cupa Davis: cinci succese din tot atâtea participări.

ucas Pouille încheie un sezon foarte bun, cu o clasare în top 20 ATP pentru al doilea an consecutiv. Francezul este singurul jucător din clasamentul mondial care a câştigat în 2017 titluri pe toate cele trei suprafeţe (Viena-hard, Budapesta-zgură, Stuttgart-iarbă).

Tot duminică, belgianul David Goffin (locul 7 ATP, 27 de ani) egalase situaţia la general după victoria în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga (15 ATP, 32 de ani), scor 7-6(5), 6-3, 6-2.

Vineri, David Goffin l-a învins pe Lucas Pouille, scor 7-5, 6-3, 6-1, apoi Jo-Wilfried Tsonga s-a impus în faţa lui Steve Darcis, scor 6-3, 6-2, 6-1. Sâmbătă, dublul francez Richard Gasquet/Pierre-Hugues Herbert a trecut de perechea belgiană Ruben Bemelmans/Joris De Loore, scor 6-1, 3-6, 7-6 (2), 6-4.

Este primul titlu al Franţei în Cupa Davis după 2001, când a învins Australia. Anterior, francezii au pierdut de trei ori în ultimul act al competiţiei, în 2002, 2010 şi 2014. Yannick Noah, ultimul francez care a câştigat un titlu de Mare Şlem, a sărbătorit cea de-a treia „Salatieră de Argint” din postura de căpitan nejucător, după victoriile din 1991 şi 1996.

Belgia a mai ajuns de două ori în ultimul act al competiţiei, în 1904 şi 2015, dar a fost învinsă de fiecare dată. În 2016, Argentina a cucerit trofeul Cupei Davis, după ce a învins Croaţia cu scorul general de 3-2.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!