Cupa Mondială la rugby: România are ca obiectiv două victorii

Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș, a declarat, miercuri, la plecarea echipei naționale în Anglia, că are convingerea că reprezentativa va face o figură frumoasă la Cupa Mondială ce va debuta vineri.
Alina Costache
16 sept. 2015, 09:55
Cupa Mondială la rugby: România are ca obiectiv două victorii

„S-a vorbit foarte mult, în ultimul timp, despre prezența României la Cupa Mondială. Am intrat în linie dreaptă și cred că este momentul să trecem la fapte. Am convingerea că băieții o să facă o figură frumoasă, o să avem o comportare care o să fie mult timp adânc încrustată în memoria suporterilor din țara noastră. Le doresc mult succes și să se bucure de acest mare eveniment”, a spus Hari Dumitraș pe Aeroportul Internaționale „Henri Coandă”.

La rândul său, Marius Tincu, antrenor cu înaintarea, a declarat: „Important este pentru noi să ne comportăm bine în Anglia, să realizăm ceea ce ne-am propus și să vă facem mândri pe voi care sunteți acasă. Sper să avem tot suportul din partea dumneavoastră, iar băieții să joace foarte bine la toate meciurile pe care le avem, să dăm tot ce avem mai bun”.

Mihai Macovei, căpitanul echipei naționale de rugby a României, a menționat la rândul său: „Vreau să vă mulțumesc pentru susținerea pe care am avut-o până acum, din partea tuturor. Mergem, în Anglia, la Cupa Mondială, să ne jucăm șansa noastră. Noi ne dorim să câștigăm cât mai multe meciuri, ne-am propus să învingem în două jocuri, dar o să fie greu. Întâlnim acolo patru echipe bune”.

În continuare, el a precizat: „Vă promitem că la fiecare meci când o să intrăm în teren, o să dăm tot ce este mai bun pentru țara noastră și sper să nu vă dezamăgim. Vrem să venim acasă cu rezultate cât mai bune”.

La finalul conferinței de presă de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, toți jucătorii din lotul României au primit cadou din partea Federației Române de Rugby câte un pileus dacic.

„Stejarii” fiind purtătorii valorilor tradiționale românești, federația le-a oferit câte o bonetă conică, purtată în vechime de nobilii daci, ca semn distinctiv al rangului lor.

România face parte din Grupa D la Cupa Mondială și va debuta pe 23 septembrie, contra reprezentativei Franței, vicecampioana mondială, pe Stadionul Olimpic din Londra, după care pe 27 septembrie, pe Wembley, va întâlni naționala Irlandei, deținătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, va avea loc meciul cu echipa Canadei, ultima partidă din grupă urmând să o susțină pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.

„Stejarii” au participat la toate cele șapte ediții ale Cupei Mondiale de până acum, cea din Anglia fiind ediția cu numărul 8. Tricolorii s-au calificat direct la Cupa Mondială, după ce au terminat pe locul secund în Rugby Europe Championship, cu un total de 10 partide disputate, din care opt au fost victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere.

Lotul României este următorul: Paulică Ion, Mihăiță Lazăr, Andrei Ursache, Alexandru Țăruș, Horațiu Pungea, Andrei Rădoi, Otar Turașvili, Eugen Căpățână, Valentin Popîrlan, Johannes Van Heerden, Marius Antonescu, Valentin Ursache, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Ovidiu Tonița, Daniel Carpo, Florin Surugiu, Valentin Calafeteanu, Tudorel Bratu, Dănuț Dumbravă, Michael Wiringi, Paula Kinikilau, Florin Vlaicu, Csaba Gal, Adrian Apostol, Ionuț Botezatu, Florin Ioniță, Mădălin Lemnaru, Cătălin Fercu și Sabin Strătilă.

Primele meciuri din grupa României vor avea loc pe 19 septembrie, între Irlanda și Canada, respectiv între Franța și Italia.

Deschiderea Cupei Mondiale va avea loc vineri 18 septembrie, de la 22,00 (ora României), pe Twickenham Stadium urmând să se confrunte Anglia și Fiji, meci contând pentru Grupa A.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!