O cură cu lămâie se poate ține până la 2 sătămâni și jumătate. Pe lână zeama de lămâie se pot bea sucuri de fructe, ceaiuri diuretice din cozi de cireșe, coada-șoricelului sau soc. Este o cură care îți aduce un plus de minerale, ca fierul și potasiul, vitamina C, ceea ce te ajută la accelerarea metabolismului.
Crești treptat cantitatea de suc
De-a lungul aceste diete, cantitatea de zeamă de lămâie trebuie crescută progresiv, pentru a te obișnui cu acest suc. La început, în prima zi, bei sucul unei lămâi. A doua zi, folosești zeama de la 2 lămâie. Treptat, în a 9-a zi ajungi la 9 lămâi, după care scazi câte una pe zi până ajungi din nou la o lămâie în ultima zi de cură.
Citeşte şi 4 beneficii ale cojii de lămâie
Nu bea sucul ca atare
Corpul nmecesită o perioadă de timp în care să se obișnuiească cu sucul de lămâie, de aceea trebuie să crești treptat cantitatea. De asemenea, este important să nu bei sucul ca atare. Amestecă-l cu apă călduță. Băutura pe care o vei avea la final va conține jumătate suc, jumătate apă.
Atenție!
Bea zeama de lămâie la scurt timp de la preparare, pentru a profita din plin de vitamina C pe care o conține.
Zeama de lămâie, indicată în constipație
Luată dimineața, înainte de micul-dejun, zeama de lămâie susține procesul de slăbire, dar este de ajutor și în diverse afecțiuni. Dacă ai probleme cu digestia, precum constipația, sau dacă suferi de hipertensiune, reteție de lichide, arterioscleroză, încearcă acest remediu. Este o cură utilă pentru prevenirea anghinei pectorale, a atacului de cord. Mai mult, reduce nivelul de colesterol, combate anemia, te revitalizează și stimulează eliminarea toxinelor.