Oamenii prefera diferite stiluri de sarut in functie de perioada si de vreme ce fiecare sarunta in felul sau, tehnica ta s-ar putea modifica in functie de partener/a. Stiinta a atins doar in trecere acest subiect complicat, iar un studiu recent ne spune ca sarutul s-ar putea sa nu fie chiar atat de indispensabil cum ar putea crede multi oameni.
„Sarutul romantic este mai mult erotic si mai degraba o componenta importanta a dezvoltarii senzualitatii decat o expresie obisnuita”, sustine William Jankowiak, profesor de antropologie la Universitatea din Nevada, Las Vegas. Acest act, care pare atat de natural, poate fi de fapt dezvoltat recent in istoria umanitatii.
De ce se saruta oamenii
Daca te gandesti obiectiv la sarut realizezi ca este destul de ciudat. In special, formele mai intrigante ale sale (precum sarutul frantuzesc) ar putea insemna mai mult decat imprastierea de germeni.
Asadar, de ce se saruta oamenii? Una dintre cele mai comune teorii este ca atingerea gura pe gura ajuta la transferarea de informatii intre parteneri legate de sanatatea fizica a fiecaruia. Saliva umana are in componenta o multime de informatii chimice, iar schimbul acesta direct ar putea ajuta la o evaluare subconstienta pentru a vedea daca sunteti compatibili pentru imperechere.
Totodata, prin sarut se elibereaza multi hormoni care te ajuta sa te simti bine, intaresc legatura cu partenerul/a si iti creeaza senzatia ca iti doresti mai mult.
Sarutul nu este universal
Jankowiak su colegii sai au analizat din punct de vedere academic 168 de culturi din zone diferite ale lumii pentru a vedea cat de intalnit este sarutul romantic ori sexual printre oameni.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.