Curse Tarom, întârziate sau anulate. Compania se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor

Compania Tarom a anunţat că se confruntă cu patru anulări şi patru întârzieri ale zborurilor, din cauza lipsei de personal navigant apt de zbor (însoţitori de bord), în condiţiile în care operează în medie 59 de curse pe zi (interne, externe, chartere).
Iulian Tudor
16 sept. 2014, 07:23
Curse Tarom, întârziate sau anulate. Compania se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor

Cursele anulate sunt: ROT 301/2 Bucureşti – Frankfurt – Bucureşti (pasagerii fiind reprogramaţi pe RO 305/6 Bucureşti – Frankfurt – Bucureşti), ROT 351/2 Bucureşti – Geneva – Bucureşti, ROT 701/2 Bucureşti – Iaşi – Bucureşti şi ROT 201/2 Bucureşti – Chişinău – Bucureşti, potrivit unui comunicat emis de Tarom.

Cursele întârziate la acest moment sunt: ROT 383/4 Bucureşti – Paris – Bucureşti, ROT 391/2 Bucureşti – Londra – Bucureşti, ROT 363/4 Bucureşti – Amsterdam – Bucureşti şi ROT 705/6 Bucureşti – Iaşi – Bucureşti. Restul de curse întârziate au decolat, a precizat TAROM, şi a fost rerutată cursa ROT372 Bruxelles – Bucureşti via Geneva (pentru protejarea pasagerilor ROT352 Geneva – Bucureşti).

Pasagerii curselor Tarom,  care vor avea întârzieri sau vor fi anulate, beneficiază de asistenţă conform Regulamentului EC261 /2004 privind drepturile pasagerilor, subliniază compania.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a convocat, marţi, la sediul instituţiei, conducerea Tarom şi reprezentanţii sindicatelor din companie, în vederea deblocării situaţiei ce a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri în ultimele două zile. În urma discuţiilor, părţile au stabilit ca următoarea întâlnire să fie luni, 22 septembrie, dată până la care se vor purta discuţii pentru identificarea unor soluţii, astfel încât operarea zborurilor să se facă în condiţii normale.

Totodată, reprezentanţii sindicatelor care au fost la întâlnirea cu Ministrul Transporturilor s-au angajat că vor depune toate eforturile pentru asigurarea bunului mers al activităţii companiei.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut marţi un plan de dezvoltare a companiei Tarom în funcţie de direcţiile strategice ale infrastructurii aeriene şi în conformitate cu Master Planul de Transport, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Totodată, în cadrul întâlnirii de marţi de la sediul Ministerului Transporturilor între Ioan Rus, conducerea Tarom şi organizaţiile sindicale din companie, ministrul de resort a anunţat că va trimite Corpul de Control pentru a vedea dacă există probleme de management la nivelul operatorului aerian. Pe de altă parte, piloţii s-au angajat să asigure cursele următoare pentru ca pasagerii să nu fie puşi în situaţii neplăcute.

În plus, părţile implicate au convenit să se formeze o echipă de lucru în vederea deblocării situaţiei ce a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri ale companiei în ultimele două zile iar soluţiile găsite vor fi prezentate luni, 22 septembrie.

Greva spontană a piloţilor de la Tarom s-a declanşat duminică, zi în care au fost înregistrate 12 curse întârziate şi două zboruri anulate. De asemenea, în cursul zilei de luni, şapte zboruri ale companiei au fost anulate.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul din România în care se găsește cea mai veche fabrică din țară. Uzina e departe de strălucirea de altădată și are dificultăți financiare
Capital.ro
Reguli noi pentru gunoi. Devine obligatoriu de la 1 Mai. Rezidenții trebuie să obțină un card de la primărie
Playtech.ro
Cum a fost fotografiat Ilie Bolojan la înmormântarea Papei Francisc! Imaginile vorbesc de la sine, a fost surprins...
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Peripețiile unor interlopi din Moldova, în pelerinaj la Muntele Athos. „Se auzeau lupii, coioții”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Colțul de rai ascuns din România. O comoară neprețuită de care puțini știu
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor a murit. Este doliu în televiziune. A cucerit milioane de telespectatori
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Pensii care trebuie înapoiate. Patru noi situații în care pensionarii sunt obligați să returneze banii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte