„Informațiile, adaptate la realitatea României de către medici din București, sunt grupate în zece lecții separate. Fiecare lecție cuprinde jocuri individuale, de echipă și de grup, prin care copiii află despre mâncare într-un mod practic și distractiv”, au precizat organizatorii.
La finalul campaniei, asociația va realiza și o cercetare despre problemele reale de nutriție ale copiilor, cu focus pe elevii din clasele V-VIII. Printre școlile care au început program complet de educație pe tema nutriției se numără Școala nr. 112, Școala nr. 126, Școala Ferdinand, Școala Sfinții Voievozi și Școala Avram Iancu.
„Impactul acestor traininguri susținute în mod voluntar de către membrii asociației va fi măsurat în perioada aprilie — mai 2017. Tot atunci ne așteptăm să știm dacă am reușit să le schimbăm copiilor comportamentul față de mâncare și care sunt pașii următori de implementat”, explică directorul executiv al asociației, Iulia Manole.
Asociația ABC-ul Nutriției a fost înființată în vara anului 2016, scopul ei fiind în primul rând acela de a-i învăța pe copii ce atitudine să aibă în raport cu mâncarea, să fie curioși în ce privește conținutul hranei și efectele ei.
Citeşte şi Ministerul Educaţiei: Peste 44.000 de elevi vor beneficia de programul „Bani de liceu”