Cutremur cu magnitudine 5.2, s-a simţit puternic în mai multe oraşe

Sfârşitul de săptămână a adus noi cutremure violente. Cele mai importante s-au produs în Iran şi Indonezia. Nici România nu a fost scutită de mici seisme de suprafaţă.
Filip Stan
06 iun. 2021, 15:08
Cutremur cu magnitudine 5.2, s-a simţit puternic în mai multe oraşe

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,2 grade (magnitudinea locala ML 5,2) s-a produs in ziua de duminica, 6 iunie, in Vestul Iranului, in apropierea granitei cu Irak.

Seismul a avut loc la ora 4h54min UTC (ora locala 9h24min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) si de Centrul Seismologic Iranian din cadrul Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran (IGUT), epicentrul miscarii seismice a fost localizat in provincia Ilam din Vestul Iranului, in apropierea granitei cu Iraq.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea mb 5,2 (magnitudinea ML 5,2 potrivit datelor publicate de IGUT). Miscarea seismica a fost resimtita in partea vestica a Iranului, in special in regiunea granitei cu Irak.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 109 km SV de Kermanshah, 116km SV de Kahriz, 122km NE de Al Kut, 166km V de Khorramabad, 183km N de Al ‘Amarah, 185km E de Baqubah, 201km E de Baghdad, 209km V de Borujerd, 214km S de Sanandaj, 220km NE de Ad Diwaniyah.

Potrivit INFP, ăn ziua de 06 Iunie 2021 la ora 12:07:32 (ora locală a României) s-a produs în PULAU-PULAU SANGIHE, INDONESIA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.6, la adâncimea de 29km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 237km NE de Manado.

Cutremur violent, s-a simţit bine la etajele superioare

Cutremur şi în România. În ziua de 06 Iunie 2021, la ora 13:48:58 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, CARAS-SEVERIN un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 3km.Intensitate: I

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 126 km SE de Timisoara, 132km NV de Craiova, 155km E de Belgrade, 158 km SE de Arad, 159 km E de Zemun, 163km SV de Sibiu, 189km N de Nis, 194km V de Pitesti, 205km E de Novi Sad, 217km SV de Cluj-Napoca.

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs, la 20 martie 2021, în nord-estul Japoniei, iar autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi. Un prim val tsunami ar fi lovit deja ţărmul prefecturii Miyagi, a anunţat postul public NHK. Pentru moment nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale. Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo. Epicentrul seismului care s-a produs în regiune la ora 09.09 GMT a fost localizat în largul Miyagi, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia. Compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa şi verifică eventuale nereguli.

Cutremur de mare adâncime, resimţit în trei ţări. Locuitorii din două capitale au intrat în panică
Alte cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter care au avut loc în anii 2020 şi 2021:

2021
19 martie – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a fost resimţit la Nagqu, în Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei.
18 martie – Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 6 s-a produs în largul Algeriei, provocând panică printre locuitori, însă fără a se solda cu victime.
4 martie – Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în Insulele Kermadec, care aparţin de Noua Zeelandă. În aceeaşi zi, un alt seism puternic, care a avut magnitudinea 7,2, s-a produs în largul estului Insulei de Nord a Noii Zeelande, ducând la declanşarea unei alerte de tsunami care a fost ulterior retrasă.

18 februarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în sud-vestul arhipelagului Vanuatu din Pacificul de Sud, fără ca autorităţile să raporteze victime sau pagube materiale.
16 februarie – Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 a lovit Port Vila, capitala arhipelagului Vanuatu din Oceanul Pacific. Cutremurul a fost urmat de două replici cu magnitudinea 5,5 şi 5,7, fără să se înregistreze victime sau pagube materiale.
13 februarie – Un seism cu magnitudinea de 7,1 s-a produs, la 13 februarie 2021, în largul coastelor prefecturii Fukushima, în estul Japoniei, la o adâncime de 60 de kilometri şi nu a fost emis un avertisment de tsunami. Cutremurul a fost resimţit în capitala Tokyo.
3 februarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs la sud-est de Insula Paştelui, la o adâncime de 10 kilometri, epicentrul fiind localizat la aproximativ 1.483 de kilometri sud-est de localitatea Hanga Roa de pe această insulă din sud-estul Oceanului Pacific, teritoriu special al Republicii Chile.

15 ianuarie – Cel puţin 84 de persoane (conform bilanţului din 18 ianuarie 2021) şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6,2, în insula indoneziană Sulawesi. Epicentrul seismului a fost localizat la 36 km sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 km.
6 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în zona Insulelor Kermadec, un arhipelag aparţinând Noii Zeelande, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami. Epicentrului seismului s-a produs la 26 km adâncime sub Oceanul Pacific şi la 879 km sud-vest de Ohonua, cea mai apropiată localitate şi oraşul principal de pe insula Eua din ţara polineziană Tonga.
3 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs în Insulele Aleutine, care aparţin statului american Alaska. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Copil de 2 ani decedat în urma unui accident casnic la Bistrița
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!