Cutremur cu magnitudine 5.4 în Japonia

Un cutremur cu magnitudine de peste 5 a avut loc în Japonia sâmbătă, la o adâncime de 60 de kilometri.
Alina Costache
11 mart. 2017, 20:27
Cutremur cu magnitudine 5.4 în Japonia

Cel mai puternic seism înregistrat în Japonia, cu consecințele cele mai grave, s-a produs la 1 septembrie 1923. Acesta a avut o intensitate de 7,9 grade pe scara Richter și s-a soldat cu peste 140.000 morți.

1 aprilie 2016 — Un cutremur cu magnitudinea de 6,0 grade s-a produs în largul coastelor Japoniei, potrivit institutului american de studii geologice United States Geological Survey (USGS). Epicentrul seismului a fost situat în mare, la o distanță de circa 350 de kilometri de Honshu, principala insulă a arhipelagului japonez. Mișcarea telurică s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

12 septembrie 2015 — Un cutremur, a cărui magnitudine a fost evaluată la 5,4 de Institutul american de monitorizare geologică (USGS), a zguduit capitala niponă Tokyo și împrejurimile, ducând la rănirea a 15 persoane.

13 iulie 2015 — Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs în sud-vestul Japoniei, unde s-a resimțit puternic, potrivit Agenției naționale de meteorologie. Trei persoane au fost rănite.

31 mai 2015 — Un cutremur cu magnitudine de 6,4 grade s-a produs în largul insulelor japoneze Izu. Seismul produs la 398 km sud-est de Insulele Izu a avut o adâncime mai superficială, de 13,4 km.

30 mai 2015 — Un cutremur cu magnitudine de 8,5 grade s-a produs în largul coastei de est a Japoniei, la o adâncime de 590 kilometri. Cutremurul, care a fost resimțit în cea mai mare parte a Japoniei, a avut loc în zona insulelor Ogasawara la sud de Tokyo.

25 februarie 2015 — Un cutremur cu magnitudine de 6,2 grade s-a produs la sud de coastele Japoniei. Seismul, al cărui epicentru s-a aflat la 290 de km sud-est de Hachijo-jima, Insulele Izu, s-a produs la o adâncime de 65 de km.

16 februarie 2015 — Un cutremur cu magnitudine de 6,9 grade s-a produs la 210 km est de orașul de coastă Miyako, la o adâncime de 10 km în largul coastei de nord-est a arhipelagului.

29 iunie 2014 — Un cutremur cu magnitudine de 6,2 grade s-a produs la 167 km est-sud-est de insulele vulcanice Iwo Jima.

13 martie 2014 — Un cutremur cu magnitudine de 6,1 grade s-a produs în largul insulei Kyushu, în apropierea orașului Oita și în prefecturii Hiroshima.

4 septembrie 2013 — Un cutremur cu magnitudine de 6,9 grade a avut loc pe coasta de est și nord-est a insulei Honshu, la o adâncime de 400 de kilometri.

19 aprilie 2013 — Un cutremur cu magnitudine de 7,2 grade s-a produs la o adâncime de 10 km și a avut epicentrul la 275 km nord-est de insulele Kurile. Nu a fost emisă alertă de tsunami.

17 aprilie 2013 — Un cutremur cu magnitudine de 6,2 grade s-a produs pe insula Miyakejima, situată la 175 km la sud de capitala japoneză Tokyo, la o adâncime de 20 km.

13 aprilie 2013 — Un cutremur cu magnitudine de 6,0 grade s-a produs la o adâncime de 5,3 kilometri, în apropierea insulei Awaji, situată în largul portului Kobe (insula Honshu), fără a fi declanșată alerta pentru tsunami.

25 februarie 2013 — Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a zguduit imobilele din capitala japoneză timp de o jumătate de minut. Nu a fost lansată alertă de tsunami.

7 decembrie 2012 — Un cutremur de 7,4 grade s-a produs pe coasta de nord-est a Japoniei. Seismul a avut 7 grade pe scara Richter, iar epicentrul s-a situat în mare, în dreptul provinciei Miyagi. A fost emisă o alertă de tsunami pentru zona de nord-est a Japoniei, iar seismul a fost resimțit la Tokyo, aflat la câteva sute de kilometri sud de epicentru.

2 octombrie 2012 — Un cutremur cu magnitudine de 6,2 s-a produs în largul marii insule japoneze Honshu, la 9,7 km adâncime sub Oceanul Pacific. Epicentrul a fost estimat la o sută de kilometri în larg de Miyako (nord-estul Japoniei). Seismul a fost însoțit la o jumătate de oră de o replică de magnitudine 5,1.

18 iunie 2012 — Un cutremur cu magnitudine de 6,4 grade s-a produs în largul insulei Honshu, la o adâncime de 31,8 kilometri.

5 mai 2011 — Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în largul coastei de est a Japoniei, la o adâncime de 24,2 km.

21 aprilie 2011 — Un cutremur cu magnitudinea de 6 grade, resimțit puternic la Tokyo, s-a produs în prefectura Chiba, la est de capitala niponă.

14 aprilie 2011 — Un cutremur cu magnitudine de 6,1 grade s-a produs în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, la o adâncime de 11,2 kilometri, la 190 de kilometri est de Morioka, pe insula Honshu.

11 aprilie 2011 — Un cutremur cu magnitudine de 7,1 grade s-a produs în nord-est, în apropiere de centrala nucleară de la Fukushima, zdruncinând clădirile din Tokyo.

11 martie 2011 — Un seism de magnitudine 9 pe scara Richter, având epicentrul în regiunea Tohoku din Oceanul Pacific, a avut loc în apropierea orașului nipon Sendai, aflat pe coasta de est a țării, urmat de tsunami. Cutremurul a fost considerat ca fiind cel mai mare din istoria Japoniei. În urma lui, a fost declarată stare de urgență nucleară în Japonia, din cauza unor probleme la centralele nucleare Fukushima I și Fukushima II. Cutremurul s-a soldat cu 15.881 de morți și 2.660 de persoane date dispărute, la care se mai adaugă 2.554 de decese din cauza degradării condițiilor de viață.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!