Cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs miercuri în zona Insulelor Kermadec, un arhipelag aparţinând Noii Zeelande, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami, informează EFE.
Institutul american de geofizică (USGS), care monitorizează activitatea seismică din întreaga lume, a localizat epicentrului seismului la 26 de kilometri adâncime sub Oceanul Pacific şi la 879 de kilometri sud-vest de Ohonua, cea mai apropiată localitate şi oraşul principal de pe insula Eua din ţara polineziană Tonga.
Insulele Kermadec, situate între Noua Zeelandă şi Tonga, sunt nelocuite, cu excepţia personalului detaşat la baza permanentă de pe Insula Raoul, unde există o staţie meteorologică.
Cutremur puternic, cu magnitudine 4, în regiunea Oltenia
Noua Zeelandă este situată pe falia dintre plăcile tectonice din Pacific şi Oceania şi înregistrează anual circa 14.000 de cutremure, dintre care între 100 şi 150 sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi resimţite
Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, la ora locală 1:50, în zona Olteniei, judeţul Olt, la adâncimea de 10 kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 88 km sud-est de Craiova, 110 km vest de Ruse, 121 km sud de Piteşti şi 140 km sud-vest de Bucureşti, 172 km sud-vest de Ploieşti şi 223 km sud de Braşov.
De la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc şapte cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter.
Cel mai puternic seism din 2020 s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.
Imagini înduioşătoare din Croaţia, după cutremure. Câinii stau în faţa caselor prăbuşite