Cutremur cu magnitudine 6.9 la mică adâncime, anunţă USGS

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,9 grade, s-a produs in regiunea Insulelor Shetland de Sud (regiunea Antarctica).
Alina Costache
25 ian. 2021, 11:55
Cutremur cu magnitudine 6.9 la mică adâncime, anunţă USGS
Cutremur cu magnitudine 6.9

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,9 grade pe scara bazata pe moment seismic. Nu au fost raportate pagube.

In cursul anului 2020 in regiunea Insulelor Shetland de Sud s-au produs mai multe cutremure moderate cu aparitii in secventa, denotand o tendinta de crestere a activitatii seismice din aceasta zona.

Un cutremur cu magnitudine 6.9 a avut loc joi în sud-estul arhipelagului filipinez, fără ca autorităţile să fi informat deocamdată despre producerea de victime sau pagube materiale şi fără să fi lansat o alertă de tsunami, relatează EFE.

Seismul s-a produs la o adâncime de 95 de kilometri şi la 210 kilometri sud-est de Pondaguitan, insula Davao, a informat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică din întreaga lume.

Cutremurul a avut loc la ora locală 21:23 (12.23 GMT) în largul mării şi departe de zonele locuite.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a precizat că nu a emis o alertă privind producerea de valuri uriaşe, dar a subliniat că evaluează informaţiile privind seismul.

Arhipelagul filipinez este situat în aşa numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă unde se înregistrează aproximativ 90 % din activitatea seismică şi vulcanică a lumii şi unde se produc aproape 7.000 de cutremure pe an, majoritatea moderate.

Un cercetător atrage atenţia: Trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un cutremur mare în România. În 2020, activitatea seismică a fost slabă
O serie de cutremure cu magnitudinea peste 6 grade pe scara Richter au avut loc de la începutul anului 2020 până în prezent:

2021

6 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs, în zona Insulelor Kermadec, un arhipelag aparţinând Noii Zeelande, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami. Epicentrului seismului s-a produs la 26 de kilometri adâncime sub Oceanul Pacific şi la 879 de kilometri sud-vest de Ohonua, cea mai apropiată localitate şi oraşul principal de pe insula Eua din ţara polineziană Tonga.
3 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs la 3 ianuarie 2021, în Insulele Aleutine, care aparţin statului american Alaska, a precizat Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţă (GFZ), potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, a mai precizat centrul.

2020

29 decembrie – Mai multe persoane au fost rănite în cutremurul cu magnitudinea 6,4 produs în centrul Croaţiei, care a provocat ample distrugeri în oraşul istoric Petrinja, epicentrul seismului. Seismul, care a survenit la o adâncime de 10 km, a fost resimţit şi în capitala Zagreb, la circa 50 de kilometri distanţă, dar şi în ţările învecinate, inclusiv Bosnia şi Serbia.

30 octombrie – Un seism cu magnitudinea 7 s-a produs în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia. Seismul s-a produs în jurul orei 11.50 GMT şi a fost resimţit de-a lungul litoralului turcesc de la Marea Egee şi în partea nord-vestică a Mării Marmara.
20 octombrie – O alertă de tsunami a fost declanşată în Alaska în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,5 în largul coastelor acestui stat american. Cutremurul, evaluat iniţial la 7,4 grade, s-a produs la 91 km sud-est de Sand Point, în insulele Aleutine din Marea Bering, la aproximativ 40 km adâncime.
8 octombrie – Un cutremur cu magnitudinea 6,3 grade s-a produs în regiunea de est a insulei Papua Noua Guinee, fără ca autorităţile locale să fi raportat victime sau pagube materiale.
1 octombrie – Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a avut loc în largul arhipelagului Tonga din Pacific. Nu au fost semnalate pagube.

15 septembrie – Un seism cu magnitudinea 6,4 pe scara Ritcher s-a produs în peninsula Kamceatka, în Rusia. Seismul s-a produs la ora 3.41 GMT, fără a fi consemnate victime sau pagube materiale.
1 septembrie – Un seism cu magnitudinea 6,8 s-a produs în zona coastei de nord a Chile, fiind raportate daune şi alunecări de teren minore în regiuni din apropierea epicentrului.

21 august – Un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs în Marea Banda, în largul Indoneziei. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 640 de kilometri, fiind estimat iniţial cu magnitudinea de 6,6.
18 august – Un seism de magnitudine 6,7 şi de slabă adâncime a lovit centrul Filipinelor, dar nu a declanşat o alertă de tsunami şi nu au fost semnalate pagube.
1 august – Un cutremur de magnitudine 6,4 a lovit insula Mindanao, în Filipine. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 473 de kilometri.

17 iulie – Un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit Papua Noua Guinee iar un avertisment de „valuri tsunami periculoase” a fost emis pentru regiunile de coastă pe o rază de 300 km, în largul localităţii Wau din estul arhipelagului. Seismul s-a produs la o adâncime de 85,2 km şi a lovit coasta de sud-est în largul localităţii. Cutremurul s-a produs la câteva sute de kilometri nord-est de capitala Port Moresby.

23 iunie – Un cutremur cu magnitudinea 7,5 grade s-a produs în Mexic, la 12 kilometri de municipiul Crucecita, din statul meridional Oaxaca (sud). Seismul a avut magnitudinea 7,5 grade pe scara Richter, a fost resimţit în mai multe zone ale ţării şi s-a activat alerta seismică în capitală. Autorităţile americane au difuzat o alertă de tsunami şi pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras. Alerta a vizat o suprafaţă de 1.000 de km în jurul epicentrului mişcării telurice.
18 iunie – Un cutremur cu magnitudinea 7,4 s-a produs în largul Noii Zeelande. Epicentrul seismului a fost stabilit la 705 kilometri nord-est de oraşul Opotiki din Insula de Nord a Noii Zeelande, la o adâncime de 33 de kilometri.
4 iunie – Un seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs în estul Indoneziei, în largul Arhipelagului Moluce; nu au fost raportate victime şi pagube materiale importante.
3 iunie – Un cutremur cu magnitudine 6.9 s-a produs în nordul statului Chile. Nu au fost raportate pagube materiale şi nici victime.

21 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în regiunea centrală a Mării Mediterane. Epicentrul seismului s-a aflat la aproximativ 240 de kilometri sud-vest de regiunea Methoni din Grecia.
15 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,5 s-a produs într-o regiune izolată şi slab populată din statul american Nevada, situată la jumătatea distanţei dintre oraşele Reno şi Las Vegas. Nu au fost raportate victime şi nici pagube materiale.

29 aprilie – Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs la 48 de kilometri sud-est de regiunea Baracoa din Cuba. Epicentrul seismului a fost stabilit la o adâncime 2 de kilometri.
20 aprilie – Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs pe coasta de est a Japoniei. Epicentrul cutremurului s-a situat la 41,7 kilometri sub fundul Pacificului, la mai puţin de 50 km de coasta prefecturii Miyagi.

13 februarie – Un cutremur cu magnitudine 6.9 s-a produs în larg, la 99 de kilometri sud-est de Insulele Kurile, aflate sub jurisdicţia Rusiei. Nu a existat nicio ameninţare de tsunami pentru insulele Guam, Rota, Tinian sau Saipan în urma seismului.

25 ianuarie – Un număr de 41 de persoane au murit, peste o mie au fost rănite şi mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma unui seism produs în estul Turciei. Cutremurul, cu magnitudinea 6,8, s-a produs în localitatea estică Elazig, situată la circa 550 kilometri de capitala Ankara, şi a fost urmat de zeci de replici. A fost resimţit şi în Siria şi în Iran.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'