Cutremurul de pământ a avut loc la ora 06.41 (luni, 21.41 GMT), la circa 250 de kilometri vest de capitala provinciei, Jayapura, la o adâncime de 52,9 kilometri, potrivit USGS.
Seismul, care nu a declanşat nicio alertă de tsunami, a avut loc pe uscat. Agenţia indoneziană pentru managementul dezastrelor a anunţat că, imediat după cutremur, nu au fost raportate victime sau pagube.
Cutremurul a avut loc la ora locală 6.41 (0.41, ora României), la aproximativ 250 de kilometri vest de Jayapura, capitala provinciei, la o adâncime de 52 de kilometri, potrivit USGS.
„Seismul a fost resimţit foarte puternic timp de patru secunde”, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene. „Locuitorii au intrat în panică şi au ieşit din case”, a adăugat el.
El a spus că nu existau raportări iniţiale despre pagube, dar a adăugat că regiunea din zona epicentului, în estul extrem al Indoneziei, este greu accesibilă şi că se colectau date în continuare.
Potrivit site-ului Earthquake-Report monitoring, în zonă se află „lanţuri muntoase abrupte, iar vegetaţia este tropicală, ceea ce înseamnă că riscul unor alunecări de teren este real”.
Un reporter AFP la Jayapura a declarat că seismul a fost resimţit în oraş timp de câteva secunde.
Autorităţile indoneziene şi Centrul de alertă de tsunami de la Pacific au anunţat că nu există riscul formării unor valuri. Ele au precizat că seismul a avut loc într-o zonă de junglă.
Indonezia se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune în care plăci tectonice intră în coliziune şi provoacă o activitate seismică şi vulcanică frecventă.