Potrivit scenariului, cutremurul a distrus imobile, a lăsat oraşul fără utilităţi. Mai mulţi oameni au fost răniţi în incendii şi accidente. „Foarte multe tipuri de risc pe care le-am luat in considerare, cat si amploarea acestuia necesitand interventia unui numar impresionant de forte si mijloace de la nivelul tuturor institutiilor care intervin”, a spus col. Flaviu Chiscop-inspector Şef ISU Vrancea.
Potrivit România TV, alături de zeci de angajaţi MAI şi civili a fost prezent şi câinele de intervenţie Wolf, folosit pentru căutarea persoanelor prinse sub dărâmături.
Ultimul cutremur în Vrancea s-a înregistrat duminică seară şi a avut magnitudine 3 pe Scara Richter.
De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.
În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.