Cutremur în Oltenia! Cum au resimţit vedetele din această parte a ţării seismul de 5,7 grade. Mariana Ionescu Căpitănescu: „Iniţial, am crezut că am ameţeli de nu am stabilitate pe picioare”

Cutremurul de 5,7 grade care a zguduit, marţi, Oltenia a fost resimţit de multe vedete care locuiesc în această parte a ţării. Printre aceştia, celebrul astrolog Camelia Pătrăşcanu şi interpreţii de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu și Constantin Enceanu.
Alina Costache
15 feb. 2023, 11:33
Cutremur în Oltenia! Cum au resimţit vedetele din această parte a ţării seismul de 5,7 grade. Mariana Ionescu Căpitănescu:

Cutremur în Oltenia! Camelia Pătrășcanu se afla chiar în timpul unei emisiuni la radio când s-a produs seismul. Spune, însă, că, în general, nu se sperie de cutremure. Despre cel care a avut loc în ziua de 14 februarie mărturiseşte că a ştiut că nu va dura mult.

Cutremur în Oltenia! Astrologul Camelia Pătrăşcanu era în timpul unei emisiuni la radio

Eram în timpul unei discuții, o înregistrare pentru Gold FM. Eu aici, la Almaș, în județul Arad, colega mea, la București. S-a speriat ea mai tare, a rămas fără cuvinte. S-a simțit și aici, și acolo. Eu n-am frică de cutremur, am apucat să mă formez sau nu știu. Eram atentă, percepeam dacă e pe orizontală sau verticală. Erau pe orizontală, destul de slabe și am intuit că nu durează foarte mult. N-a avut nicio amplitudine care să mă facă să sar de pe canapea.

De două sute de ani, aici nu s-au simțit cutremure. Și am văzut ce scriu oamenii pe net, nu peste tot în București, nu toate zonele țării. Deci, a fost o undă, din aia, probabil mai pe Nord-Vest, așa, care s-a propagat foarte ciudat și care nu-mi dă la socoteală pe astre prea bine, cum nu mi-a dat nici pandemia”, a dezvăluit Camelia Pătrășcanu pentru FANATIK.

Camelia Pătrăşcanu, previziuni despre cutremur: România ar putea fi lovită spre sfârşitul lunii martie

Luni, Oltenia a fost zguduită de un prim cutremur cu magnitudine 5,2 grade pe scara Richter. Cutremurul de marţi, de 5,7 grade pe Richter, a fost urmat de nu mai puţin de 94 de replici, iar seismologii spun că este posibil să mai existe şi alte replici. Camelia Pătrăşcanu avertizează că ţara noastră s-ar putea confrunta cu un un număr mare de cutremure în a doua jumătate a lunii martie.

Cu cutremurul sunt niște aspecte mutabile, adică mișcătoare pe hartă, care pot fi interpretate în două sensuri. Unul, fizic, pe scoarță: dacă se zgâlțâie sau nu se zgâlțâie și sunt până pe 25 martie și altele care țin de felul în care ne schimbăm noi, ne mutăm noi conștiința, convingerile, crezurile. Adică, schimbările care au loc, cumva, în lume și adaptarea la o nouă paradigmă și un nou set de valori, cutume. În lume, la nivel global, ele sunt în schimbare.

Citeste si Directorul INFP, după cutremurul din Gorj: „Suntem la cheremul naturii!”

Se reformează aspectele din momentul ăsta, de la cutremurul ăsta, la mijlocul lui martie. E până pe 25, dar 14-15 martie, iarăși e formează niște aspecte. Nu e obligatorie să fie cutremur atunci, pot fi evenimente care ne mută din punctul A în punctul B, informații pe care le aflăm, adevăruri care sunt spuse. Dacă sunt într-adevăr și astronomic se văd niște sensibilități ale scoarței, problema nu e asta. Că sunt naturale și, până la urmă, cu Dumnezeu înainte. Problema e dacă există mecanisme, utilaje, ustensile, unelte, aparaturi, care pot să se servească de aceste mișcări naturale astfel încât să le amplifice sau să le echilibreze”, a mai spus astrologul pentru sursa citată.

Mariana Ionescu Căpitănescu a crezut că are ameţeli

Mariana Ionescu Căpitănescu se afla în casa de la Craiova, iar în momentul producerii cutremurului a ieşit în curte. La cutremurul de luni, însă, artista a refuzat să accepte că se zguduie pământul. A ales să creadă că are ameţeli. Asta până când fiul ei a anunţat-o că, de fapt, casa s-a mişcat din cauza seismului de 5,2 grade.

Luni am crezut că e o întâmplare. Am simțit o stare de amețeală așa, parcă nu aveam stabilitate pe picioare. Am dat-o pe o stare de amețeală, dar apoi a venit băiatul meu de la mansardă și mi-a spus: Mami a fost cutremur. Atunci am realizat eu de ce m-am simțit amețită. Marți am simțit cutremurul, stăteam pe canapea în sufragerie cu soțul meu și pe telefon eram cu băiatul.

Am simțit că se mișcă, o trepidație, o mișcare diferită față de cum m-ar fi luat pe mine amețeală sau alt gen de mișcare. A fost o mișcare ca o trepidație. M-am uitat la lustră și se mișca și lustra și bineînțeles că i-am spus soțului și am ieșit imediat amândoi afară. 

Am ieșit afară desculță și stăteam în curte și mă uitam la casă, așteptam replicile. M-am speriat foarte tare pentru că văd că deja nu e de glumă. A fost și luni, a fost și marți, iar apoi se pare că au mai fost niște replici, dar mai slăbuțe(…) Este o stare și o situație de îngrijorare la toată lumea. Parcă noi, oltenii, suntem vizați și plăcile numai la noi se mișcă. Sperăm să nu mai fie nicio replică și să fim norocoși. Acum și o frunză când văd că se mișcă prin curte am impresia că e cutremur„, a mărturisit Mariana Ionescu Căpitănescu pentru wowbiz.ro.

Constantin Enceanu se afla la Sibiu în momentul cutremurului

Constantin Enceanu nu se afla în Craiova în timpul seismelor de luni şi marţi, ci la Sibiu. Le-a simţit, însă, şi acolo şi şi-a sunat imediat fiica aflată la Craiova.

Eu sunt la Sibiu acum, unde am un spectacol. Eu și soția mea ne pregăteam să servim masa de prânz. Pe la trei și ceva ne-am dus la un restaurant din centrul Sibiului. Eu stăteam cu fața către fereastră, iar soția cu fața către mine și automat către mijlocul sălii.(…) La un moment dat, am văzut glastrele cu mușcate de la fereastră că se mișcă și am văzut un tremurat. Întâi am crezut că este vreun tramvai care trece pe lângă clădire și în general așa se simte când trece tramvaiul.

Citeste si Gheorghe Mărmureanu, anunţul care dă fiori: „Și înainte de cutremurul din 77 a avut loc un cutremur în Gorj”

Am văzut că mișcarea a început să se intensifice și am tăcut din gură să nu o panichez pe soție, tocmai pentru că ei îi e frică de cutremure. Când am văzut că a început să se miște și masa soția a zis: cred că e cutremur. Ea a văzut că clienții de la mesele învecinate s-au ridicat în picioare.

Eu am zis că nu cred, am încercat să o liniștesc și apoi i-am zis că totuși cred că a fost cutremur pentru că am văzut cum se mișcă mușcatele de la ferestre cu glastrele. 

La Craiova, fiica mea era în mașină cu ginerele și tot așa, inițial au crezut că trece pe lângă ei o mașină cu gabarit mare. Le tremura mașina, ei fiind în parcare. Au realizat că e cutremur atunci când au văzut că deja se mișcă totul în jur. La Craiova s-a simțit destul de rău, aici la Sibiu nu mi s-a părut că s-a simțit așa de puternic„, a mai dezvăluit Constantin Enceanu pentru WOWbiz.ro.

DailyBusiness
Creștere alarmantă a numărului de mame adolescente! Se cer soluții de URGENȚĂ
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Ce să nu bagi în bagajul de cală. Poate provoca probleme serioase
Capital.ro
INTERZIS dacă ai casă la curte. Ce NU ai voie să plantezi sau să construieşti în propria curte
Playtech.ro
Doamne cât de frumoasă era Adriana Iliescu în tinerețe. Cea mai bătrână mamă din România era superbă
DailyBusiness
Când Intră în vigoare permisele digitale și ce se întâmplă cu cele fizice?
Adevarul
Boris Johnson s-a gândit să invadeze Olanda în timpul pandemiei. Cum s-a ajuns la o asemenea „nebunie” şi care era planul
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Un copac de lângă Capitală, vizitat de sute de pelerini. Oamenii cred că le poate îndeplini dorințele
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
Maria Campai (42 de ani) a dispărut fără urmă, după ce a plecat la o întâlnire cu un băiat de 17 ani. Ce s-a întâmplat cu ea 7 zile mai târziu
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ungaria, la ani lumină de România! Budapesta ne-a luat complet fața. Ungurii i-au cucerit pe toți
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
substantial.ro
Avertismentul medicilor: Antrenamentele intense pot duce la rabdomioliză
MediaFlux
Medicamente GRATUITE pentru români. GUVERNUL tocmai a DECIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
A început „Festivalul Cârnaților de Pleșcoi”: Andra pe scena principală