Deputatul Ben-Oni Ardelean a demisionat din partid și își face propria formațiune politică. Surse politice afirmă că Ben-Oni Ardelean urmează exemplul lui Ludovic Orban care, după alegerile interne pierdute în 2021 a trecut în opoziție cu susținătorii săi, în Forța Dreptei.
„Confirm, este o mișcare politică de amploare, așteptată de toată zona politică, care să coaguleze oameni de bine din toate sferele din societate, profesioniști care să vină cu expertiză, dar și leadership de valoare. Consider că este nevoie de o nouă construcție politică în Romnia, care să ofere un T0 politicii românești și să aducă o reformă profundă în fiecare sistem. Cred că partidele de mainstream și-au pierdut mult din anvergură, lăsând loc extremismului, datorită faptului că există o lipsă acută de leadership și viziune”, a declarat Ardelean.
Ben-Oni Ardelean a declarat că viitorul partid este un răspuns și la dezamăgirile cetăţenilor faţă de clasa politică actuală și față de coaliție.
„Mai multe detalii despre noul proiect politic pe care îl iniţiez, vă voi pune la dispoziţie în cursul zilei de vineri. Dumnezeu să binecuvânteze România”, a completat Ben Oni Ardelean.
În urma acestei demisii răsunătoare au început speculațiile privind cine ar mai putea pleca din PNL. Liberalul Pavel Popescu a precizat că în ciuda tuturor problemelor, el nu va părăsi corabia.
„Clarificare: În urma demisiei colegului deputat Ben Oni Ardelean din PNL, circulă în spațiul public informația că atât eu, cât și alți colegi deputați, ne-am alătura noului proiect politic promovat de colegul nostru.
În cazul meu, informația este FALSĂ. În ciuda tuturor problemelor pe care Partidul Național Liberal le întâmpină astăzi, nu părăsesc și nu voi părăsi corabia PNL”, a mai spus Pavel Popescu.
De la începutul sesiunii PNL a pierdut mai mulți parlamentari. De exemplu, senatorul Vasile Potecă și-a dat demisia după 20 de ani în PNL. Și Iulian Bîca și-a anunțat demisia din formațiunea liberală, urmând să fie senator independent.