Cutremur în România. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 77 kilometri est de Braşov, 93 kilometri nord-est de Ploieşti, 100 kilometri sud de Bacău, 115 kilometri vest de Galaţi, 117 kilometri nord-vest de Brăila, 144 kilometri nord de Bucureşti, 165 kilometri nord-est de Piteşti, 181 kilometri sud-vest de Iaşi, 191 kilometri est de Sibiu, 209 kilometri nord de Ruse, conform INCDFP
Citește și: Cutremur mare, de 6,3, în Croaţia, este prăpăd la Zagreb. Mai multe clădiri s-au prăbuşit
Cutremur în România. În luna decembrie, în România au avut loc 23 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,8 pe scara Richter. Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.
Croaţia, zguduită miercuri de încă două cutremure
Alte două seisme puternice s-au produs miercuri dimineaţă în Croaţia, primul cu magnitudinea 4,7, iar al doilea cu magnitudinea 4,8 pe scara Richter, cu epicentrul în regiunea Petrinja, informează agenţia de ştiri croată HINA. Din cele două cutremure, primul a avut loc la ora 6:15 a.m, iar cel de-al doilea ceva mai târziu, a declarat directoarea Agenţiei de Seismologie, Ines Ivancic, pentru postul de radio din Croaţia.
Aceasta a spus că pământul ”se va zdruncina mult timp de acum încolo. Cutremurul de marţi a fost devastator şi va fi cu siguranţă urmat de o lungă serie de seisme, incluzând, cu siguranţă, şi unele puternice”.
Ivancic a mai precizat că seisme cu intensităţi mai mici ca cele de astăzi vor afecta cu siguranţă clădirile din Petrinja şi Sisak, avariate în seismul de 6,2 grade produs marţi, care a dus la moartea a şapte persoane şi a provocat pagube materiale semnificative.
Statul român este pregătit să acorde sprijin autorităţilor din Croaţia, ţară afectată marţi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) într-o postare pe Facebook.