Cutremur cu magnitudinea 2,9 și s-a produs la adâncimea de 109 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Bacău (86 km), Brașov (95 km), Galați (103 km), Brăila (108 km), Ploiești (112 km), București (160 km), anunţă INFP
Un cutremur de suprafață s-a produs miercuri dimineaţa în județul Ialomița. Seismul a avut magnitudinea 2,4.
Cutremur cu magnitudine peste 5. Oamenii au ieşit panicaţi pe străzi
Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, miercuri, la ora 08:31:27 (ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomița, un cutremur slab cu magnitudinea 2.4, la adâncimea de 15 kilometri.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 78km E de București, 91km SE de Ploiești, 102km SV de Brăila, 121km NE de Ruse, 121km SV de Galați, 133km V de Constanța, 162km SE de Brașov, 169km NV de Varna, 176km E de Pitești și 217km S de Bacău.
De la începutul anului au avut loc 15 cutremure în România, cel mai puternic fiind cutremurul produs în data de 16 ianuarie 2022 în zona seismică Vrancea cutremur cu magnitudinea 4.5, la adâncimea de 145 kilometri.
Un nou cutremur în zona Vrancea. Gheorghe Mărmureanu anunţă când vine marele seism în România
Mărmureanu zice că, în 2040, va avea loc un ”mare cutremur”. Efecte puternice în funcție de anotimp, epicentru, ”unde îi va prinde pe oameni, la muncă, acasă”
Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a oferit mai multe detalii, într-un interviu pentru DCNews, despre un „mare cutremur”, care ar urma să aibă loc, în România, în jurul anului 2040. ‘Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact.’, a declarat Prof. Dr. Ing. Mărmureanu.