Cutremur cu magnitudinea 2.5 în Zona Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 83 de kilometri, în apropierea localităţilor: Focsani (37 km), Marasesti (37 km),Covasna (45 km), Adjud (45 km) ,Onesti (47 km).
Un cutremur a avut loc şi joi, în jurul orei 15.40, cu magnitudine de 4,6, în zona Vrancea, judeţul Buzău, potrivit INFP.
CUTREMURUL s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri şi s-a înregistrat la ora 15.39.
Cele mai apropiate localităţi de seism au fost Covasna (40 km), Valenii De Munte (46 km), Sacele (54 km), Targu Secuiesc (56 km), Ramnicu Sarat (56 km).
CUTREMURUL s-a resimţit şi în Bucureşti, Constanţa, Galaţi.
Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat la România TV activitatea seismică din ultima perioadă este mai ridicată faţă de normal
„Deocamdată nu putem să spunem că prevesteşte ceva, doar că e o activitate mai ridicată faţă de normal, dar nu am întâlnit o astfel de activitate până acum, dar nici atunci când nu sunt cutremure nu ne făceam griji de ce nu sunt cutremure. Se încadrează într-o activitate normală pentru zona Vrancea, dar cu un număr de cutremure pe lună mai mare decât sunt de regulă„, a declarat directorul INFP.
Din fericire, nu ar trebui să ne aşteptăm la replici, chiar dacă seismul înregistrat joi a depăşit magnitudinea de 4.
„De obicei, în Vrancea cutremurele de magnitudini până în 5 nu produc replici, ele sunt independente„, a completat directorul INFP.
Citeşte şi Kitul de supravieţuire în caz de CUTREMUR. Iată ce conţine rucsacul care îţi poate salva viaţa VIDEO
CUTREMURUL a avut loc la adâncimea de 134 de kilometri şi a avut intensitatea IV. „Este un cutremur normal, nu este nicio problemă. Vrancea este periculoasă peste 7. De la 5 la 7 este o diferenţă de la cer la pământ. Sunt cutremure multe, vor fi şi altele mai multe. Nu înseamnă nimic. Aceste cutremure mici se întâmplă pentru că este o descărcare de sistem. Este normal să se întâmple treburile astea. Cutremurul de 5 pe Vrancea este mic, chiar foarte mic. În Vrancea nu are nicio relevanţă”, a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.
Citeşte şi Mircea Radulian: „Trebuie să fim pregătiţi în permanenţă pentru un CUTREMUR mare”
„Cutremurul acesta s-a simţit la foarte puţine clădiri (…) Nu se pune problema unui cutremur catastrofal peste 7 în România, acum. Dacă a fost acum un 5, nu se pune problema unuia de 7. Este un cutremur cu magnitudine relativ mică, pentru unul de mare adâncime”, a mai spus directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului.
În ultima săptămână au fost aproximativ 10 cutremure cu epicentrul în zona Vrancea, cel mai mare dintre ele având magnitudinea de 5 grade pe scara Richter.
La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.
Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).