Cutremur în Vrancea. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 90km NE de Ploiesti, 104km S de Bacau, 117km V de Galati, 118km V de Braila, 141km N de Bucuresti, 161km NE de Pitesti, 184km SV de Iasi, 189km E de Sibiu, 206km N de Ruse, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului.
Este al treilea cutremur produs în zona seismică Vrancea de la începutul anului. Pe data de 1 ianuarie, la ora 15:07, a avut loc la Buzău primul cutremur din acesta acest an. Acesta a avut magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter. Un alt seism a avut loc pe data de 2 ianuarie, tot în zona seismică Vrancea, Buzău, având magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter.
Specificul cutremurelor din Vrancea este că se produc la adâncimi de peste 100 de kilometri, cutremure care sunt mai puţin periculoase decât cele de suprafaţă, prin faptul că energia seismului se repartizează pe o suprafaţă mult mai mare
„Cutremurele vrâncene produc avarii mari, pe o arie foarte mare, acesta fiind o altă caracteristică a lor. Efectele sunt foarte mari pe direcţia: din Vrancea către nord-est către Moldova, pe direcţia Focşani-Iaşi-Chişinău şi spre sud-vest către Câmpia Română, pe direcţia Bucureşti-Zimnicea-Sofia”, explică Mircea Radulian, directorul INFP.