Cutremur puternic în Japonia. Seismul a fost extrem de puternic, ba chiar s-a simțit și la 350 de kilometri distanță față de epicentru. Seismul a avut loc la o adâncime de doar 2 km (1,24 mile) și a fost la aproximativ 312 km sud de Naha, Japonia, a adăugat INFP.
Oamenii s-au speriat îngrozitor după ce solul s-a mișcat mai bine de 15 secunde și s-a simțit până la aproape 350 de kilometri nord de epicentrul său, în provincia Ishikawa.
Cutremur cu magnitudine 5.2 la o adâncime de doar 10 km
Autoritățile nu au dat o alertă tsunami şi nu au anunţat pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti, Japonia fiind ţara cu cel mai ridicat grad de protecţie împotriva cutremurelor.
Cutremurul a fost anunțata și de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, dar datele transmise de instituția românească nu sunt asemănătoare cu cele prezentate de EMSC: ”în ziua de 10 Noiembrie 2021, la ora 17:45:15 (ora locală a României), s-a produs în Southeast of the Ryukyu Islands, Japonia, un cutremur puternic cu magnitudinea mb 6.2, la adâncimea de 10km”.
Cutremur în zona Vrancea, marţi seara. A fost al nouălea seism produs luna asta în România
Un alt cutremur puternic a avut loc în Asia.Mișcarea tectonică, a cărei magnitudine comunicată inițial, 5,9, a fost revizuită în scădere la 5,7, a ucis cel puțin 20 de persoane, potrivit publicației Dawn, citată de Bloomberg. Casele cetățenilor au avut de suferit.
Acesta s-a produs în sud-vestul Pakistanului, în provincia Balochistan, iar această zonă este cunoscută pentru mișcările de teren frecvente.
În Romînia, joi dimineaţă s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 95 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 81km E de Brasov, 82km S de Bacau, 110km NE de Ploiesti, 121km V de Galati, 125km NV de Braila, 163km N de Bucuresti, 164km SV de Iasi, 176km NE de Pitesti, 191km E de Sibiu, 215km SV de Chisinau