Cutremur puternic vineri seară. Tavanul unui supermarket s-a prăbuşit peste clienţi

Cutremurul s-a produs în largul coastelor provinciei Sarangani, pe insula Mindanao, la o adâncime de 78 de kilometri, la ora 8:14 GMT, a anunţat Serviciul geologic al Statelor Unite (USGS).
Filip Stan
17 nov. 2023, 18:28
Cutremur puternic vineri seară. Tavanul unui supermarket s-a prăbuşit peste clienţi

Un cutremur cu magnitudinea 6,9 a avut loc, vineri, în regiunea Mindanao din Filipine, potrivit Centrului German de Cercetare pentru Geoştiinţă (GFZ), informează Reuters.

Seismul nu a declanşat o alertă de tsunami. Un bărbat şi soţia sa au murit striviţi de un zid de beton care s-a prăbuşit în faţa companiei producătoare de cherestea la care erau angajaţi, în apropierea oraşului General Santos, a anunţat poliţia locală.

„Zidul a căzut peste ei”, a declarat pentru AFP caporalul Christopher Larano. Seismul a fost resimţit în mare parte din insula muntoasă.

„Cred că este cel mai puternic cutremur pe care l-am simţit vreodată”, a declarat pentru AFP Keeshia Leyran, în vârstă de 27 de ani, care la momentul producerii seismului participa la o conferinţă în Davao City, la aproximativ 200 de kilometri de epicentru.

„Oamenii din jurul meu au intrat în panică şi s-au grăbit să iasă afară”, a povestit ea. „Erau sute de persoane care participau la eveniment, aşa că mi-a fost mai teamă de o busculadă”.

O fotografie distribuită pe Facebook şi verificată de AFP prezintă un tavan prăbuşit într-un centru comercial din General Santos, la o distanţă de mai puţin de 100 kilometri de epicentru.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 a zguduit duminică Indonezia
Într-o înregistrare video pot fi văzute persoane aflate într-un alt centru comercial din General Santos care încearcă să se adăpostească îngrozite sub mesele unui restaurant fast-food în timp ce clădirea se cutremură şi bucăţi din tavan se împrăştie pe jos.

„Noi eram la etajul al doilea etaj şi singurul lucru pe care l-am putut face a fost să ne ascundem sub mese”, a povestit Gregorio Narajos, în vârstă de 34 de ani, care a filmat scena.

„Am văzut materiale căzând din tavan. Când am ieşit, am observat crăpături şi resturi”, a adăugat acest martor.

Aproximativ 30 de studenţi de la o universitate din apropiere au primit îngrijiri medicale pentru dificultăţi de respiraţie din cauza panicii provocate de cutremur, a declarat Adrian Imbong, reprezentant al serviciilor medicale de urgenţă din General Santos.

Căpitan Giecarrjune Villarin de la poliţia municipală din Sarangani, a declarat că atât el cât şi colegii săi au ieşit în fugă din clădirea în care se aflau, la aproximativ 30 de kilometri sud-est de epicentru.

Un nou cutremur în Gorj, al patrulea din regiune în două zile. Ce magnitudine a avut şi cum s-a simţit
Cutremurele se produc frecvent în Filipine, arhipelag situat pe „Cercul de Foc” al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă, care se întinde din Japonia până în bazinul Pacificului, trecând prin Asia de Sud-Est.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...