„Îmi aduc aminte că eram plecată cel puţin 20 de zile din 30, cât are o lună! Tot timpul făceam şi desfăceam valizele, îmi era tare dor de patul de acasă, dar sălile arhipline şi zecile de buchete de flori pe care le primeam, bucuria de pe chipurile oamenilor atunci când mă vedeau în carne şi oase pe străzile din oraşul lor, păpuşile pe care mi le aduceau copiii la fiecare spectacol, autografele şi scrisorile primite de la fani, melodiile cântate de ei vers cu vers, toate astea m-au făcut să uit de lucrurile mai puţin plăcute din viaţa mea de artist, dorul de cei dragi de acasă, articolele din presa de scandal, renunţările, sacrificiile, dieta normală a unui artist…”, scria Mădălina Manole în jurnalul ei.
Pe 14 iulie 2010, una dintre cele mai mari artiste ale muzicii româneşti părăsea această lume. Vestea morţii Mădălinei Manole a lăsat o familie întreagă îndurerată, dar şi mulţi fani care şi-au arătat regretul.
Mădălina Manole a fost găsită moartă în locuinţa familiei din Otopeni, chiar în ziua în care ar fi împlinit vârsta de 43 de ani. Medicii de pe ambulanţă au găsit-o în dimineaţa zilei de 14 iulie pe podeaua din baie, într-o baltă de sânge.
Jurnalul Ancăi Magdalena Mircea, cum se numea Mădălina Manole după căsătorie, a fost făcute public de fratele ei.
„Mi-a dăruit Dumnezeu – cel mai frumos şi curat suflet din lume, Puiu al meu, – cel mai mare şi minunat dar, copilaşul nostru, – cei mai buni şi sacrificaţi părinţi din lume, – frate drag, nepoţi dragi, rude, prieteni, atâta lume cu suflet curat în jurul meu! Nu le merit, nu ştiu ce să fac cu ele, cum să am grijă de ele, cum să le fiu de folos!!! Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte şi astea mă fac să gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa mea! Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea doar eu voi toţi mă iubiţi şi mi-aţi arătat lucrul acesta mereu, tot timpul! Şi totuşi eu gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa! Aşa gândesc eu, aşa trebuie!!! Cum să închei rândurile astea??? Cum??? Sunt de neiertat, mă gândesc la voi toţi dar şi la ce să fac să nu mai fiu! Pui mic să rămână o perioadă la Botoşani, cu mama şi tata! Poate mă va ierta, mai târziu! Când va fi mare. Puicu meu – ai grijă de tot, atât cât poţi! Nu uita de banii de la BRD!!! În cont euro!!! Şi ai mei scumpi să mă ierte, atât pot să gândesc, am ajuns aici numai din vina mea! Şi să-l iubească mult pe Puiu, rămâne sufletul meu ptr. Tot ce a făcut pentru mine, ptr. Sufletul lui! Nu mă judecaţi, nu vă judecaţi dragii mei părinţi şi frate, mergeţi înainte de dragul copilului nostru şi de dragul lui Mihăiţă vă implor !!! Vinde tot ce se poate vinde, casa, orice, teren, dar vreau să rămână bani ptr. Pui mic (şcoli) şi … pentru Mihăiţă, Marian, Mihaela”.
Artista, pe numele ei real Magdalena- Anca Mircea s-a născut pe 14 iulie 1967 în Vălenii de Munte, judeţul Prahova. În anii’ 90, cariera ei a cunsocut cea mai mare ascensiune, reuşind să se claseze în topul artiştilor de primă mână din România.
Mădălina Manole a fost înmormântată la Ploieşti, în cimitirul Bolovani. La funeralii, au participat aproximativ 40.000 de oameni.
Caz închis de instanţe
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea părinţilor cântăreţei Mădălina Manole de redeschidere a anchetei privind moartea acesteia.
Părinţii artistei, Eugenia şi Ion Manole, au contestat la Tribunalul Bucureşti decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale faţă de soţul Mădălinei Manole, Petru Mircea, însă instanţa le-a respins solicitarea.
Eugenia şi Ion Manole consideră că Petru Mircea este vinovat de moartea artistei.
În ianuarie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva vreunei persoane în dosarul privind decesul artistei Mădălina Manole.
Rechizitoriul
„Prin rezoluţia din data de 19 ianuarie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor, prevăzută de art. 174 din Codul Penal, întrucât decesul numitei Magdalena Anca Mircea nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală”, se arăta într-un comunicat al Parchetului remis la acea dată.
Potrivit raportului de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov, moartea artistei a fost violentă şi cauzată de insuficienţa cardio-respiratorie acută consecutivă intoxicaţiei cu carbofuran.
„Calea de pătrundere a toxicului a fost digestivă (orală). La autopsie s-a constatat o leziune traumatică (plagă contuză parietală stânga, cu infiltrat sanguin epicranian subiacent), care s-a putut produce, cel mai probabil, prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care a premers decesului, nu are legătură cu mecanismul de producere a morţii şi pentru care sus-numita ar fi necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în caz de supravieţuire”, se preciza în comunicat.