CUTREMURĂTOR. Daniel Prodan şi-a presimţit moartea. Gestul pe care „Tătuca” l-a făcut pentru cei dragi

Daniel Prodan-zâmbetul Generaţiei de Aur - aşa cum îi spuneau coechiperii de la echipa naţională, a părăsit această lume discret, la 44 de ani, fără ca nimeni să se aştepte. Este primul mare fotbalist al trupei lui Gică Hagi care pleacă într-o lume mai bună, departe de scandalurile din fotbal, de trădări şi de orgolii care nu îşi au rostul.
Iulian Tudor
18 nov. 2016, 08:55
CUTREMURĂTOR. Daniel Prodan şi-a presimţit moartea. Gestul pe care

A îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 54 de ori şi a marcat un gol, scrie spynews.ro. În 1994, la doar 22 de ani, când România a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, „Tătuca” a fost integralist, alături de doi colegi: Gică Popescu şi Dan Petrescu. Îi plăcea să spună despre el că „N-am fost Hagi, n-am fost nici Popescu.

Citeşte şi Şefa Ambulanţei, despre intervenţia în cazul Daniel Prodan: prima ambulanţă nu avea medic, a doua a ajuns la 22 de minute de la APEL

Dar am fost cel mai bun număr 3 din ţară, la vremea mea! Am şi acum imprimat numărul 3 pe piele! În carieră, ori am jucat tot meciul, ori n-am jucat deloc. N-o să vedeţi meciuri în care să intru în minutul 74″.

A marcat, poate, cel mai frumos gol din istoria europeană a Stelei, cu Glasgow Rangers, în 1995. După iscarea scandalului „marca Steaua”, Didi era confuz. „Golul meu cu scoţienii e la Armată sau la Becali?”, se întreba.

A mai fost legitimat la Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar, FC Naţional şi la Messina. În plus, a fost oficial al Federaţiei Române de Fotbal, sub conducerea lui Mircea Sandu.

În ciuda cărţii de vizită impresionante şi a tot ceea ce a făcut pentru echipa naţională, Daniel Prodan a fost dat afară pe uşa din dos de noua putere de la „Casa Fotbalului”. A pornit un război aprig cu Răzvan Burleanu şi cu supuşii săi, însă s-a văzut trădat de Anghel Iordănescu, Miodrag Belodedici sau Jean Vlădoiu – oameni alături de care a scris istorie pentru fotbalul românesc. Mai mult, dat în judecată de Burleanu pentru calomnie, „Tătuca” a pierdut procesul şi a fost executat silit pentru 7.000 de euro. „N-o să-l iert pe Burleanu, pentru că mi-a luat banii de școală ai fetei” (n.r. – Prodan are o fată, Ștefania, studentă în primul an la o facultate în Olanda).

Cu toate acestea, Didi Prodan a revenit la sentimente mai bune faţă de oamenii pe care îi considera trădători. Sâmbătă, 12 noiembrie, cu doar patru zile înainte să plece în lumea celor drepţi, fostul mare internaţional l-a sunat pe semnatarul acestui articol. Din vorbă în vorbă, discuţia a alunecat spre Gică Popescu şi spre Miodrag Belodedici.

Citeşte şi Mihai Neşu, DEVASTAT. Mesaj cutremurător al BICHONULUI

„Tată, hai să-ţi spun ceva… Gică şi-a serbat prima aniversare de după eliberarea din închisoare alături de noi, prietenii lui. Ne-a invitat la el acasă. La început, ne-a lăsat să ne distrăm, să dansăm cu soţiile. După un timp, şi-a făcut apariţia şi a spus că vrea să ţină un discurs. N-a citit de pe foaie, ci ne-a vorbit din minte… A spus aşa: „Îi mulţumesc tatălui meu! Îi mulţumesc mamei mele! Le mulţumesc copiilor, pentru că m-au înţeles, pentru că nu m-au renegat, în perioada în care am fost închis. Îi mulţumesc soţiei mele! Îi mulţumesc lui Gică Hagi, care a fost ca un tată pentru copiii mei, cât timp am fost în închisoare”. Bă, baiatule, când ne-a zis de copii, eu, Gică Hagi şi Cristi Chivu am ieşit afară din casă şi am început să plângem”, a mărturisit Didi.

Fără să ezite, Prodan i-a vorbit jurnalistului despre Miodrag Belodedici, cel despre care a spus că l-a vândut când a acceptat să lucreze cu noua structură de conducere de la FRF.

„Într-o zi, l-am luat pe Belo la Satu Mare, la mine. „Băi, Belo, hai să-ţi arăt ce înseamnă viaţa adevărată. Lasă ciorbele şi prostiile pe care le mănânci. Hai să vezi ce se mănâncă şi ce se bea în Ardeal!”. După trei zile, Belo o întreabă pe recepţioneră: „Fiţi amabilă, unde este gara?”. Femeia s-a speriat, şi îi spune: „Domnule Beodedici, s-a întâmplat ceva?”. El zice: „Nu mai rezist! Mi-aţi pus capac!”. Îţi dai seama ce şoc a trăit marele Miodrag Belodedici la Satu Mare? El, băiat cuminte, care nu mănâncă pâine, nu mănâncă grăsimi, a dat peste gustările noastre, peste palincă…”.

DailyBusiness
MII de pensionari riscă să aștepte LUNI întregi după pensii!
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Banca Transilvania, anunț pentru milioane de români. Toți cei care au card trebuie să fie atenți, există riscul să rămână fără bani
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case trebuie să plătească. Se aplică de astăzi, 30 septembrie
Playtech.ro
Cum arăta Brigitte Macron în tinerețe!?! Superbă, de NERECUNOSCUT FOTO
DailyBusiness
ALERTĂ în Galați! Evacuarea de urgență a locuitorilor de pe lângă albia râurilor, anunță Prefectura
Adevarul
Israelul a bombardat Yemenul
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
O nouă funcție pe Google Maps. Șoferii sunt principalii beneficiari
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
Lista localităților în care școlile sunt închise luni! Ministrul Educației a făcut un anunț referitor la suspendarea orelor
Cancan.ro
Ce mesaj au primit bucureștenii care au încercat să comande mâncare on-line în timpul ciclonului Ashley
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Marele regret al lui Ion Iliescu. Ce a făcut fostul președinte al României: Nu am fost neapărat fericit...
StirileBZI
Când trece România la ora de iarnă, în 2024: Cum dăm ceasurile
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Premierul rus Mihail Mişustin se va întâlni cu preşedintele iranian la Teheran
MediaFlux
VIN AJUTOARELE FINANCIARE! Cine primește bani la IARNĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Țara cu drumuri ca ale României, dar cu de patru ori mai puține accidente. Metoda prin care a reușit să prevină tragediile rutiere