CUTREMURĂTOR. Soţia pilotului mort la Craiova, trimisă la accident ca jurnalist

Soţia pilotului care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Craiova, care este jurnalist la un post local de radio, spune că a fost trimisă la locul accidentului şi că, ştiind că doar soţul ei avea zbor în acea zi pe acel tip de avion, a sperat până în ultima clipă să nu fie vorba despre el.
Romania TV
24 aug. 2012, 15:43
CUTREMURĂTOR. Soţia pilotului mort la Craiova, trimisă la accident ca jurnalist

Andrada Cojocaru, soţia comandorului Aurelian Cojocaru, este jurnalist la un post de radio din Craiova. Ea spune că a fost trimisă de către şefii săi să facă un reportaj la locul accidentului, fără ca cineva să ştie că victima este soţul său.

„Tocmai terminasem emisiunea de la radio şi am fost sunată să merg de urgenţă să fac un reportaj despre un accident aviatic. M-au ales pe mine fiind cea mai calificată, în condiţiile în care mai ştiam despre avioane de la soţul meu. Atunci mi-am dat seama imediat că era vorba despre soţul meu. Ştiam că în ziua respectivă avea zbor de antrenament şi, de asemenea, ştiam că doar el şi un alt coleg trebuiau să zboare în acea zi. Am sperat până am ajuns acolo că nu era Relu, am sperat chiar şi când l-am văzut pe iarbă şi parcă încă mai sper să nu fie el”, a povestit soţia comandorului.

Jurnalista a mai spus că nu ştie detalii din anchetă, că nu i s-a povestit nimic pentru că aşa prevede procedura, însă că este absolut convinsă că soţul ei nu s-a catapultat pentru a evita casele din zonă.

„Întotdeauna el îi punea pe ceilalţi pe primul loc, iar pe el pe locul al doilea. Eu nu ştiu dacă avionul era defect pentru că el îmi spunea că, deşi era fabricat de mulţi ani, acest avion era o minunăţie, că mergea foarte bine şi că era mândria lor, însă pot spune sigur că dacă avea de ales ca avionul să cadă pe case sau să moară el, el sigur ar fi ales varianta a doua, adică să-şi sacrifice viaţa”, a mai povestit Andrada Cojocaru.

Cei doi au împreună un copil elev în clasa a XI-a, care lua lecţii de planorism, iar după accident femeia l-a determinat să renunţe la ele.

Vineri după-amiază, trupul neîsufleţit al comandorului Aurelian Cojocaru a fost depus la capela cimitirului „Ungureni” din Craiova, unde zeci de colegi, prieteni, rude sau oameni care locuiesc în zona în care s-a prăbuşit avionul au venit cu flori şi lumânări să-i aducă un ultim omagiu pilotului.

Comandorul Aurelian Cojocaru va fi înmormântat sâmbătă, la ora 11.00, cu onoruri militare, iar colegii acestuia vor face demonstraţii aeriene pe parcursul ceremoniei.

Comandorul Cojocaru (48 de ani) era şeful Secţiei piloţi încercare, navigaţie şi meteorologie şi avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă.

Un avion IAR 99 Şoim, cu dublă comandă, s-a prăbuşit, joi, în zona Aeroportului Craiova. Aeronava aparţine Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, iar accidentul s-a produs la scurt timp de la decolare, la 500 de metri nord de pistă.

În urma impactului, pilotul şi-a pierdut viaţa, în timp ce instructorul aflat la bord a fost rănit şi preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă in Craiova. Ulterior, locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC), fiind internat în Clinica Anestezie Terapie Intensivă. Locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana are 35 de ani, este instructor şi pilot de încercare şi are peste 700 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă. El este căsătorit şi are un copil.

În momentul impactului, avionul, care executa un zbor de antrenament, a luat foc, fiind distrus complet.

În urma accidentului aviatic acest tip de aeronavă a fost oprit de la zbor, conform procedurilor, până la obţinerea unor date preliminare care să elucideze cauzele producerii accidentului.

Spynews
Ce le-a transmis ispita Anamaria de la Insula iubirii lui Claudiu și Simonei după ce au decis să plece separat, dar s-au împăcat ulterior: „Lui nu am ce să îi reproșez”. A recunoscut că a fost atrasă de el
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Cele 4 zodii care vor avea o lună octombrie de vis. Totul le merge ca uns
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Se întâmplă pe 24 august. Nu mai e cale de întoarcere
Playtech.ro
Ce a făcut o pensionară după ce a văzut o pensie de 5 ori mai mare pe decizia de recalculare. A sărit de la 1.900 la...
DailyBusiness
Se poate merge la hotel, pe litoral, cu 38 DE LEI PE NOAPTE! Care e cea mai ieftină stațiune
Adevarul
Silver, soldatul rus care și-a aruncat în aer comandanții și a dezertat la ucraineni. „Nu am vrut să mor pentru Putin”
Spynews
Vlăduța Lupău își botează astăzi fiul! Artista trăiește emoții intense: ”Totul frumos organizat” | FOTO
Spynews
Dana Roba, mesaj dureros, după ce relația cu Beniamin a luat sfârșit! Make-up artistul trece prin momente dificile: ”Înainte de a răni un om...”
Evz.ro
Alimentele care ne ucid. Le consumăm zilnic
Ego.ro
Previziuni numerologice! Află modul unic prin care ești influențat azi!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Alertă de vreme severă în România! Meteorologii Accuweather anunță ce se va întâmpla între 22 august și 2 septembrie
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Moarte cumplită pentru un curier, presupus român, în Marea Britanie. Acesta a fost târât aproape 1 km, după ce a încercat să oprească un hoț care îi furase duba
Capital.ro
Veste cumplită despre Monica Pop. România a izbucnit în lacrimi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Divorțul anului 2024: Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au spus adio. Care sunt motivele despărțirii
MediaFlux
TRUMP se RĂZBUNĂ! Ce i-a FĂCUT Kamalei Harris. Susținătorii său au rămas UIMIȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...