Două cutremure au zguduit Asia, iar specialişgii avertizează că ar mai putea fi replici. Primul seism, cu magnitudinea 6,1, a zguduit sâmbătă sud-estul Taiwanului, dar nu au fost raportate pagube sau întreruperi în reţelele de furnizare a energiei electrice.
Cutremurul s-a produs la adâncime de 10 kilometri, având epicentrul în comitatul Taitung, o zonă slab populată a insulei. Al doilea cutremur a avut magnitudinea 5,2, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Acesta sa fost înregistrat de aparate la o oră diferenţă de primul şi s-a produs tot la adâncimea de 10 kilometri.
Cutremur cu magnitudine 7 în Noua Caledonie
Comisarul comitatului Taitung, April Yao, a scris pe pagina sa de Facebook că primul seism a fost „extrem de puternic”, potrivit Reuters.
Departamentul de pompieri din Taiwan a anunţat că nu a primit încă nicio informaţie privind producera de pagube. Compania de utilităţi Taipower a spus că nu a existat nicio întrerupere a alimentării cu energie electrică pe coasta de est a Taiwanului.
Un nou cutremur cu magnitudine peste 4 în Vrancea. Ce spune Mărmureanu despre marele cutremur
Cutremurul a fost resimţit în tot Taiwanul, inclusiv în capitala Taipei. Insula Taiwan se află în apropierea joncţiunii a două plăci tectonice şi este predispus la cutremure. În 2016, peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur produs în sudul Taiwanului în 2016. Un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a ucis peste 2.000 de persoane în 1999.