Cuvântul pe care actrița Carmen Tănase îl detestă: „Mă scoate din sărite că toată lumea îl folosește la fiecare trei cuvinte. Asta este sărăcie de limbaj”

Sărăcia limbajului este un lucru pe care Carmen Tănase nu-l poate tolera nicicum. Recent, actrița a dezvăluit că există un cuvânt pe care-l aude des la cei din jur și pe care nu-l poate suporta. "Asta este sărăcie de limbaj", a răbufnit "Flăcărica".
Irina Dumitrescu
17 mai 2024, 17:25
Cuvântul pe care actrița Carmen Tănase îl detestă: „Mă scoate din sărite că toată lumea îl folosește la fiecare trei cuvinte. Asta este sărăcie de limbaj

Carmen Tănase este de părere că una dintre problemele majore cu care se confruntă românii este sărăcia de cuvinte, acesta fiind motivul pentru care mulți oameni folosesc anumite cuvinte în mod obsesiv. Actrița a dezvăluit, în podcastul moderat de Teo, că nu reacționează deloc bine atunci când aude cuvântul „super”.

Cuvântul pe care Carmen Tănase îl detestă: „Mă scoate din sărite că toată lumea îl folosește la fiecare trei cuvinte”

Carmen Tănase spune că limba română este atât de bogată și pune la dispoziția vorbitorilor atâtea sinonime încât nu este cazul ca un singur cuvânt să fie folosit obsesiv.

Mă scoate din sărite cum toată lumea acum cum toată lumea folosește la orice, și la trei cuvinte, super. Asta este sărăcie de limbaj. Spune foarte. De ce spui super? „Super-mega-cool” – Ce-ai zis, mă? Ce înseamnă asta? „E super tare, e super negru, e super elegant”. Dar de ce, că sunt atâtea cuvinte? Păi de aia nu înțelegi ce vorbesc eu. Pentru că nu e super. Aia e”, a dezvăluit Carmen Tănase în podcastul lui Teo.

 

Actrița spune că se confruntă adesea cu dificultatea de a nu fi înțeleasă de cei din jur, asta deși folosește cuvinte simple și uzuale.

Eu am probleme mari, că nu pricep. Și zic: Ce e atât de greu în ce am rostit? Că rostesc simplu, nu știu să rostesc complicat. N-ai înțeles? Cum n-ai înțeles, când eu am folosit 4 cuvinte clare, de le folosește toată lumea. Nu le-am luat din dicționar”, a spus Carmen Tănase.

Citeste si Secretul lui Carmen Tănase pentru un corp zvelt. Dieta cu care a slăbit 10 kilograme într-un timp record: „Nu trebuie să cântărești, să ții ore, e foarte comodă”

Avantajele și dezavantajele vârstei înaintate: „Meriți, nu meriți, te respectă. Mă recunosc”

La cei 63 de ani ai săi, Carmen Tănase are convingerea că această vârstă are avantajele ei. Poate cel mai mare avantaj, în opinia actriței, este respectul pe care cei din jur îl arată față de persoanele în vârstă. Urmează libertatea de a acționa fără teama de a fi judecat de cei din jur și posibilitatea de a te retrage dintr-o situație fără a oferi explicații.

Sunt multe avantaje. În primul rând, că te respectă lumea. Meriți, nu meriți. Te respectă. Când o să depășești 60, o să vezi că e bine și cu respect. Are George Carlin un show de stand-up extraordinar, că, de exemplu, la masă, când ești cu prietenii, cu neamurile (și tu ești bătrân, adică el era trecut de 70, când zicea chestia asta), poți să mai și scapi una. Toată lumea se face că nu vede. Cum ar fi să faci asta când ești tânăr? Vai de capul meu.

Citeste si Carmen Tănase, răspuns neașteptat când a fost întrebată despre teama de moarte: „Te uită lumea imediat. Dumnezeu m-a distribuit de când m-am născut într-un rol”

Pe urmă, poți să te retragi când vrei. Fără să îți ceri scuze, fără nimic. „A plecat, că e în vârstă și se duce să se odihnească”. Nu mai trebuie să stai, să dai „bună seara”, nu mai mulțumești, ai plecat. Ai întors spatele și ai plecat. „Are toane, că e în vârstă”, a mai spus Carmen Tănase.

Cât despre dezavantajele vârstei înaintate, actrița a menționat în primul rând problemele de sănătate.

Nu prea mai poți să te miști bine, la mine asta e nasol, că am probleme cu spatele și s-au agravat din ce în ce mai tare și sunt cocoșată, adică trebuie să fac eforturi ca să par zveltă”, a mărturisit „Flăcărica”.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Investigație: Dior și Armani sub administrare judiciară pentru exploatarea muncitorilor
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?