Este important sa le dati atentia cuvenita celor 24 de cuvinte deoarece toata viata noastra actiunile bune sau rele, depind de ce gandim, vorbim si facem. Aceste cuvinte sunt dictate din DIVINITATE iubitului nostru „Unchiul Mihai” care isi sacrifica viata pentru noi cei pacatosi.
Se recomanda inlocuirea lor cu alte cuvinte sau expresii:
1. Sudalma
2. Blestemul
3. Dracul
4. Raul
5. De ce ai facut?
6. Nu a trebuit sa faci!
7. Nu ai facut bine
8. Nu stiu
9. Nu pot
10. Nu reusesc
11. Baiul
12. Greul
13. Necazul
14. Nu merg
15. Nu fac
16. Nu vreau
17. Nu vad
18. Nu aud
19. Nu gasesc
20. Nu inteleg
21. Am uitat
22. Am pierdut
23. Am spart
24. Am stricat
Ca sa se stearga efectul pronuntarii acestor cuvinte, sa se rosteasca urmatoarea rugaciune:
„O, Fecioara Maria, conceputa fara de prihana stramoseasca roaga-Te pentru noi, care alergam la Tine, si pentru cei ce nu alearga. Amin”
SUDALMA, BLESTEMUL, DRACUL
Aceste trei cuvinte nu trebuie spuse sub nici o forma si in nici o situatie (nici in gluma si nici repetand dupa altii). Spunandu-le in gand au acelasi efect negativ pentru persoana la care ne gandim. Sa le inlocuim cu o binecuvantare sau sa nu zicem nimic. Biblia spune „La inceput era cuvantul si cuvantul era cu Dumnezeu si cuvantul era Dumnezeu” (loan 1/1). Acesta inseamna ca toata vorbirea este insusi Dumnezeu. De aceea trebuie sa avem o vorbire placuta, curata si sa vorbim numai ceea ce este necesar. Sa vorbim putin, deoarece printr-o vorbire lunga si necontrolata pierdem multa energie. Prin folosirea cuvintelor nepermise atragem si spre noi forte negative. Cartile sfinte spun ca fiecare cuvant inconjoara Pamantul. Ingerii si diavolii sunt in atmosfera (intre Pamant si Luna). Ei simt vibratia cuvintelor rostite de noi. Daca vorbele noastre au vibratii bune, ingerii se apropie se noi, in mod contrar diavolii, potrivit efemeride.ro
RAUL
Se poate spune in rugaciune, se poate citi, se poate scrie. Cei ce-l rostesc vor avea sigur parte de el.
DE CE AI FACUT?
NU A TREBUIT SA FACI!
NU AI FACUT BINE!
Aceste expresii sunt asemanatoare si prin nefolosirea lor invatam sa nu mustram si sa nu facem observatii la nimeni. Cuvantul atinge sufletul, il poate mangaia sau ucide. Nu avem nici un drept sa judecam pe nimeni, exista un judecator, care este Dumnezeu si fiecare isi va primi pedeapsa dupa fapta. Sa inlocuiti cele trei expresii cu „ar fi bine sa faci asa” si sa-i aratati cum trebuie sa faca. Certaretii au fata urata, brazdata de riduri, iar cei buni, care sunt gata sa ierte oricand si orice greseala au fata linistita, placuta, luminoasa.
NU STIU NU POT! NU REUSESC!
Acestea vor trebui inlocuite cu un „nu” simplu sau „voi incerca”, „am sa pot”, „am sa reusesc” sau „nu am stiut”, „nu am putut”, „nu am reusit”.
GREUL
Isus spune ,,Luati jugul meu si sarcina, caci jugul meu este dulce si sarcina mea este usoara”. Luati aminte, acest cuvant este des folosit si oamenii sunt foarte loviti de greutati.
NECAZUL
Chiar daca exista asupra noastra, trebuie sa-l tratam ca si cum nu ar fi. „Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca acelora este imparatia cerurilor”. „Fericiti cei care plang ca aceia se vor mangaia”.
NU MERG, NU FAC, NU VREAU
Aceste cuvinte sunt expresiile neascultarii, pentru care s-a facut iadul. Se pot folosi expresiile „Nu trebuie a merge”, „Nu trebuie a face”, „Nu este bine”. De aici izvorasc cele mai multe certuri, neintelegeri in familii, deoarece in mod deosebit sunt folosite de copii.
„Cedeaza ca sa invingi”; Christos a cedat rautatii oamenilor, nu s-a certat cu ei, s-a lasat rastignit si a cucerit Pamantul nu numai pentru vremea Sa, ci pentru totdeauna. Noua nu ni se cere chiar asa un sacrificiu, doar sa nu ne certam in familie, cu parintii, cu fratii, sa fim rabdatori si gata de ajutor.
NU VAD, NU AUD, NU GASESC
Trebuie folosite la trecut „Nu am vazut”, „Nu am auzit”, „Nu am gasit”. Daca le repetam ajungem sa observam, sa nu auzim, ce este in jurul nostru, mintea se intuneca si vom ajunge sa vorbim singuri pe strada. Inlocuiti aceste cuvinte, pentru ca asa va veti controla vorbirea si pe voi insiva in orice situatie.
NU INTELEG
Le putem folosi la trecut ,,nu am inteles” sau simplu „NU”, pentru a nu deveni neintelegator.
AM UITAT
Se poate inlocui cu „Nu mi-a ramas in minte” sau mi-a iesit din minte.
AM PIERDUT
A pierde ceva, este rezultatul neatentiei si slabiciunilor noastre. Folosind des apare riscul pierderii si a imparatiei lui Dumnezeu.
AM SPART
Se poate inlocui cu „A cazut,” „Noroc”.
AM STRICAT
Poate sa urce de la a strica o jucarie, la a strica o casnicie si altele. Faptele trecutului trebuie depasite cu o gandire si cu o vorba constructive, edificatoare.