Pentru că dieta cu ouă este destul de drastică pentru organism, nu se recomandă să fie ținută mai mult timp decât este indicat. Regimul durează 7 zile și poate ajută la pierderea a 10 kilograme.
Pentru că dieta să fie eficientă, trebuie consumate doar ouă de găină cat mai proaspete. La fel de bune sunt și cele de prepeliță, dar se consumă câte două în locul unuia de găină.
Carnea de pui sau de vita din regimul alimentar trebuie fiartă și preparată fără piele, sărată după gust, dar fără să se exagereze.
În fiecare zi trebuie consumați cel puțin 2 litri de lichide, de preferat apa plată, nu sucuri cu acid și mult zahar.
„Este recomandat să consumăm 2-3 ouă pe săptămână măcar, indiferent că suntem copii, seniori, femei gravide sau adulți. Mai ales că oul este chiar prieten cu silueta și alimentul ideal pentru cura de slăbire, pentru cele puține 80 de calorii pe care le conține, el dă o putere și ne satură maxim. Avem doar 80 de calorii într-un ou și sațietate maximă. Nimeni nu-l bate pe ou când vine vorba de cură de slăbire”, a spus medicul nurtriționist Mihaela Bilic la Europa FM.
„În ou avem proteine în albuș și grăsimi în gălbenuș, însă împreună creează un fel de esență de nutrienți tocmai pentru că oul este considerat de natură suportul pentru o nouă viață și atunci natura a avut grijă să pună în ou tot ce trebuie unei vieți noi – deci avem doar lucruri bune, niciun strop de carbohidrați”, a adăugat Mihaela Bilic.
Propunere de meniu
Micul dejun: 2 ouă fierte, un grapefruit, o cana de ceai verde
Prânz: un ou fiert, o portocala, 150g carne de pui
Cina: 200g carne de pui, un iaurt degresat
Ziua 2
Mic dejun: 2 ouă fierte, un pahar de suc de citrice proaspăt
Prânz: 2 portocale, 150g carne de pui
Cina: 2 ouă fierte, un grapefruit
Ziua 3
Mic dejun: un ou fiert, o portocala
Prânz: 200g carne de vita, un grapefruit
Cina: 2 ouă fierte, un iaurt degresat
Ziua 4
Mic dejun: omleta din 2 ouă cu pătrunjel și ardei
Prânz: 150g carne de pui, salata verde
Cina: un ou fiert, 1 grapefruit
Mic dejun: o salata preparată din 2 ouă fierte și mărunțite, 1 morcov fiert, 1 linguriță de iaurt cu conținut scăzut de grăsime, pătrunjel
Prânz: 3 morcovi nefierți, un pahar cu suc de portocale
Cina: 100g peste gătit la aburi sau fiert, un ou fiert
Ziua 6
Mic dejun: 150g brânză de vaci cu conținut redus de grăsime, un pahar de suc de citrice
Prânz: 2 ouă fierte, 1 grapefruit
Cina: 1 iaurt degresat
Ziua 7
Mic dejun: 2 ouă fierte, 1 grapefruit
Prânz: 200g carne de vita, o portocala
Cina: 1 iaurt degresat
La fel ca mulți oameni, este posibil să încerci să te concentrezi asupra scăderii în greutate în 2024. Iată de ce să ții secret câte kilograme ai slăbit și cum te poate ajuta acest lucru să-ți atingi obiectivele.
Cu siguranță primii pași atunci când încerci să slăbești este să consumi mai puține calorii, să ai un plan alimentar și să te concentrezi mai mult pe sport. Cu toate acestea, se pare că mai există un element de care e indicat să ții cont. Păstrează aceste obiective numai pentru tine, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.
„Scăderea în greutate este o călătorie profund personală. Nu toți oamenii susțin această decizie”, a declarat Michelle Saari, un dietetician din Ontario, pentru Fox News Digital.
„Când îți împărtășești obiectivele de slăbire, s-ar putea să auzi că nu trebuie să slăbești, că arăți bine”. Deși uneori acestea pot fi vorbe bine intenționate, aceste comentarii îți pot afecta într-un anumit punct alegerea personală.
De ce să ții secret câte kilograme ai slăbit
Potrivit specialistei menționate mai sus, nu datorezi nimănui o explicație pentru deciziile tale legate de greutatea corpului.
George Yang, fondatorul Yanre fitness și brandul OxygenArk, cu sediul în Philadelphia, a făcut și el câteva declarații cu privire la această alegere. El susține că păstrarea în secret a obiectivelor de slăbire poate fi eficientă în reducerea presiunii din surse externe.
„Un studiu din Jurnalul de Psihologie Socială și Clinică menționează că controlul social poate contribui în mare măsură la creșterea stresului. Acest lucru poate duce la consumul alimentelor pentru a rămâne în zona de confort”, a spus el.
El a remarcat că, în experiența sa de-a lungul anilor, cei care își păstrează dieta departe de ochii celor din jur simt mai puțin stres. Ei sunt capabili să se concentreze mai mult pe obiectivele lor.
„Odată ce cei dragi știu că încerci să slăbești, ei pot critica ceea ce mănânci. Pot deveni un fel de poliție alimentară”, a mai spus Saari.
Experții sunt de acord că acest tip de comportament nu este doar nepoliticos. Din păcate, el te poate conduce într-un vârtej de alimentare pe baza emoțiilor.
În plus, a spus Yang, cercurile sociale pot împiedica în mod neintenționat eforturile de scădere în greutate.
„Studiile psihologice indică faptul că dinamica socială poate influența obiceiurile alimentare”, a spus Yang.