Dacia Jogger, verdict surprinzător în Marea Britanie. La ce capitole a fost apreciat şi ce minusuri are modelul autohton. „Îmi place într-un mod ciudat” VIDEO

Dacia Jogger, în varianta cu şapte locuri, a fost testată de jurnaliştii de publicaţiei Carwow, care au scos în evidenţă plusurile şi minusurile celui mai nou model din gama producătorului de la Mioveni. Britanicii au spus că singurul lucru de care s-au plâns a fost motorul de 1.000 de centrimetri cubi care nu ar fi suficient de rapid atunci când ar transporta şapte persoane.
Filip Stan
09 mai 2022, 20:15
Dacia Jogger, verdict surprinzător în Marea Britanie. La ce capitole a fost apreciat şi ce minusuri are modelul autohton.

Jurnalistul Matt Watson a recunoscut că Dacia Jogger „nu e tocmai de dorit, dar poate transporta şapte persoane, la foarte puţini bani”.

„În materie de design, primul lucru pe care-l observ sunt stopurile copiate de la Volvo. Restul maşinii e mai degrabă unic, dar într-un fel bizar (un cârnat ciudat). O parte este un MPV, o parte e precum un sedan judecând după lungime, dar pare a fi şi un SUV cu bările longitudinale şi garda mare la sol.

În parte frontală seamănă cu Dacia Sandero, cea mai ieftină maşină din Marea Britanie. Iar Dacia Jogger este cel mai ieftină maşină cu şapte locuri din Regat”, a precizat jurnalistul britanic.

Dacia Jogger, review realizat de Carwow. „E destul de simplu, dar are toate funcţiile principale pe care le doreşti”

„Are un preţ de pornire de 15.000 de lire, iar varianta de top costă 17.745 de lire sterline (în Marea Britanie). În interior, Dacia Jogger are un design mai frumos decât este sugerat prin preţ. Există o mulţime de materiale din plastic dur, dar design-ul este frumos.

Pe această versiune de top, are butoane de controale a sistemului de climatizare care dau senzaţia c-ar fi de la un model mai scump, precum şi afişaj digital, exact ca şi cum le-ai găsi pe un Audi R8 de 130.000 de lire sterline. Această variantă are şi scaune încălzite, ecran tactil. E destul de simplu, dar are toate funcţiile principale pe care le doreşti, plus că dispune de Apple Car Play şi Android Auto wireless.

Modul în care arată instrumentarul de bord este îngrijit şi ordonat. Nu este elegant, este clar. Cât despre poziţia de condus, volanul poate fi reglat pe înălţime şi adâncime, ceea este bine, şi este din piele care dă impresia c-ar fi scumpă.

Mi-aş fi dorit să amplaseze pe volan comenzile pentru sistemul multimedia decât prin acest satelit oribil din spatele volanului.

Scaunul şoferului poate fi reglat pe înălţime atât de mult deoarece există suficient spaţiu. Poţi avea o poziţie la volan ca într-un SUV”, mai spun britanicii.

Jurnaliştii publicaţiei Carwow au spus că în Dacia Jogger, pasagerii beneficiază de spaţiu suficient la picioare, iar pe al treilea rând „scaunul este plasat suficient de sus faţă de podea în aşa fel încât să nu stai cu genunchii la gură”

„Sunt foarte impresionat. Este o maşină practică şi spaţioasă, raportat la valoarea ei”, a mai precizat jurnalistul Matt Watson.

Citeşte şi: Un accident între un Duster şi un Ferrari, ţinta ironiilor Poliţiei: ”Dacia Duster vs Ferrari SF90 Stradale, rezultat 1-0”

Dacia Jogger, doar o stea la testul Euro. „E un scor oribil, dar există un motiv puţin complicat”

„Dacia Jogger a obţinut doar o stea din cinci la testele Euro Ncap. E un scor oribil, dar există un motiv puţin complicat”, mai spune britanicul.

Potrivit Carwow, Dacia Jogger a primit doar o stea la testele Euro NCAP deoarece nu dispune de sisteme electronice de siguranţă. Nu are dotări precum sistemul de păstrare a benzii, sisteme de avertizare pentru centurile de siguranţă pe al treilea rând de scaune, iar sistemul de frânare automată detectează doar maşinile, nu şi pietonii.

Cu toate acestea, Dacia Jogger a obţinut un scor de 70% la protecţia structurală oferită pasagerilor, ceea ce echivalează cu patru stele.

De asemenea, Matt Watson a observat că pedala de ambreiaj are o „acţionare foarte ciudată”. De asemenea, jurnalistul britanic a comentat şi despre modul în care Dacia a amplasat pe plafon centura de siguranţă pentru locul din mijloc.

Motorizarea Dacia Jogger, criticată în Marea Britanie. „Motorul e lipsit de performanţă la viteze mai mari”

Dacia Jogger a punctat la capitolul suspensi deoarece trece cu uşurinţă peste denivelări. „Dacă mergi cu viteză mai mare, senzaţia de condus este mult bună decât ţi-ai imagina într-o maşină la acest preţ. Chiar face de ruşine unele maşini mai scumpe”, se mai precizează în review-ul Dacia Jogger realizat de Carwow.

„Vizibilitatea este bună. Când mergeţi cu viteză pe autostrăzi, observă că e o problemă cu Dacia Jogger. Motorul e lipsit de performanţă la viteze mai mari. Dacă vreţi să depăşiţi pe cineva pe autostradă, maşina este lentă. Nu ştiu cum se va comporta această maşină cu şapte pasageri. Chiar şi la viteze mici, vei observa lipsa de performanţă. Ar putea fi dureros”, a mai precizat jurnalistul britanic.

Citeşte şi: Dacia va prezenta primul model full hibrid E-Tech la Paris. Când ajunge noua maşină în România

Carwow a mai constatat în testarea Daciei Jogger că „direcţia este puţin lentă şi uşoară, vagă. Maşina are ruliu în curbe, acceleraţia nu e chiar suficient de rapidă”.

„Dacia Jogger este impresionantă pentru ceea ce este! Această maşină este mai bună decât se aşteaptă lumea. Îmi place într-un mod ciudat.

Singurul lucru de care mă pot plânge de această maşină este motorul care ar fi putut fi ceva mai puternic.

Cu toate acestea, nu îi pot reproşa, dacă luaţi în considerare preţul şi cât spaţiu primiţi pentru banii daţi. Aşadar, dacă vreţi o maşină cu şapte locuri, cu o valoare foarte bună, cumpăraţi Dacia Jogger”, este verdictul britanicilor pentru Dacia Jogger.

https://youtu.be/xIlpu-JEkL4

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferii din România. Regulă pentru românii care dețin două mașini
Playtech.ro
Scărlătescu a răbufnit după declaraţia Doinei Teodoru despre despărţire! Nu s-a putut abţine şi...
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Misterul cafelei din avion. De ce e gustul total diferit
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Peste 20 de persoane au murit în urma unui incendiu la un azil de bătrâni, în China
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România! Termen până pe 14 aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Un nou proces pentru reluarea turului doi al alegerilor prezidențiale a ajuns pe masa ICCJ. Prima decizie a judecătorilor
MediaFlux
Radare pe toate șoselele din România. Ce trebuie să știi despre acțiunea „Speed” a Poliției Rutiere
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu