„Vânzările de automobile din gama „Entry” (Logan, Sandero, Duster) au continuat să crească în lunile ianuarie și februarie. Anul trecut am vândut 1,08 milioane de unități, în creștere cu 13% și vom avea o nouă creștere în Europa în acest an”, a declarat Arnaud Deboeuf. În ceea ce privește planurile pentru piețele din afara Uniunii Europene, Arnaud Deboeuf a precizat că anul acesta va fi introdusă noua versiune Logan pe piața din Rusia și va fi inaugurată o nouă uzină în Algeria. De asemenea, compania va intra pe piața din Indonezia în 2014.Vânzările mondiale înregistrate anul trecut de grupul Renault au crescut cu 3,1% până la 2,628 milioane vehicule însă această creștere se datorează vehiculelor ieftine, vândute atât sub marca românească Dacia cât și sub marca Renault, care au reprezentat 41,3% din volumul total de vânzări. Fără această gamă, vânzările Renault ar fi scăzut cu 3,2%.
„În Europa, aproape 38% dintre clienții noștri au avut înainte o mașină second-hand, 18% au avut o mașină nouă dar cu o vechime de peste zece ani și doar 10% din cumpărătorii de Dacia au avut înainte un Renault nou”, a subliniat Arnaud Deboeuf.
Înmatriculările de autovehicule Dacia în Franța au crescut cu 11,2% în 2013 până aproape de 90.000 de unități, cu o cotă de piață de peste 5%.
În pofida reușitei sale, gama „Entry” a celor de la Renault nu este scutită de unele eșecuri. Spre deosebire de succesul Logan, Sandero și Duster, clienții nu se grăbesc să cumpere monovolume Lodgy. Produs la Tanger, în Maroc, acest vehicul constituie un semi-eșec, doar 43.000 de unități fiind vândute anul trecut. De asemenea, utilitara Dokker, produsă de asemenea în Maroc, nu constituie nici ea o mare reușită cu doar 51.000 de unități vândute. ‘Am înlocuit vechea furgonetă de la Logan cu trei modele: Lodgy, Dokker și noul break Logan. A fost o greșeală’, a apreciat Arnaud Deboeuf, potrivit Agerpres.
Renault se pregătește, de asemenea, pentru o nouă etapă în 2015 când va lansa mașină cu un preț mai mic de 4.500 de euro, al cărui concept a fost prezentat la începutul lunii februarie cu ocazia salonului de la New Delhi. Acest viitor „mini-Logan”, conceput și produs în cadrul alianței Renault-Nissan la uzina de la Chennai din sudul Indiei, ar putea ajunge eventual și în Europa.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.