Dacia Sandero a fost supusă unui test inedit în Marea Britanie, fiind comparată cu o bicicletă. Consolator este faptul că rivala ei nu este orice bicicletă, ci una construită de James May care costă tot cam 10.000 de lire. Fostul prezentator TopGear este și autorul testului bizar, potrivit motor1.ro.
Cât despre bicicleta construită aproape integral din fibră de carbon și care cântărește doar 7,5 kilograme: “Este ușoară și agilă și are vlagă! […] Dacă ar fi o mașină, ar fi un supercar! Uneori îl parchez în dormitor.”
Evident, cu bicicleta se poate strecura prin orice spațiu, oricât de îngust. Mai greu să facă același lucru cu mașina. Dar poate pune bicicleta în portbagajul mașinii. Dacă rămâne fără benzină, nu poate remorca mașina cu bicicleta.
Parcarea pentru mașină costă. Pentru bicicletă, nici vorbă. În Sandero intră lejer patru oameni. Mai intră unul în portbagaj, așa cum putem vedea în filmare. Bicicleta poate căra o singură persoană și are spațiu de depozitare aproape zero.
Maşina anului 2021 vine din Europa, la mare luptă cu rivalii asiatici. Cum s-a clasat Sandero
Un drum cu Dacia Sandero este relaxant, iar mașina îl protejează de intemperii. Bicicleta nu îl ajută deloc când plouă sau bate vântul, iar șaua… “Șaua este ca o colonoscopie”, glumește James May.
“La Dacia primești mai mult spațiu, mai multă putere, mai mult oțel, mai multă sticlă, mai mult cauciuc pentru același preț”, este concluzia. E ușor să ne dăm seama cine este câștigătorul. Scorul final în meciul Dacia Sandero – bicicletă a fost de 4-2.
Dacia Sandero vs bicicletă:
Dacia Sandero, pe locul 4 în luna mai în Franța. Marca românească și-a dublat vânzările față de anul trecut
Piața de automobile din Franța continuă să-și revină după anul de scăderi masive, generate de pandemia de coronavirus. Luna mai a adus o creștere de 42,7% pe toate segmentele și un avans și mai mare pe segmentul atuoturismelor. Dacia a reușit să beneficieze de momentul bun și a înregistrat o creștere peste media pieței. Aproape 10.000 de autoturisme a înmatriculat Dacia în luna martie și a ajuns la o cotă de piață de 4,5%, cumulat, din care pe segmentul autoturismelor, cu un volum de 9.387 de unități înregistrate, marca românească a reușit să recupereze parțial din terenul pierdut și a ajuns la 6,7% cotă de piață în Franța, în luna mai.