Dacia schimbă strategia. Producătorul auto reduce prețurile mașinilor, dar și valoarea avansului pentru comenzi, din cauza cererii scăzute

Toate modelele Dacia pot fi cumpărate cu prețuri reduse față de prețurile de listă, din cauza cererii scăzute.
Alina Costache
10 nov. 2023, 14:58
Dacia schimbă strategia. Producătorul auto reduce prețurile mașinilor, dar și valoarea avansului pentru comenzi, din cauza cererii scăzute
Toate modelele Dacia pot fi cumpărate cu prețuri reduse față de prețurile de listă

Dacia reduce prețurile la toate modelele, din cauza cererii scăzute. Un Spring în versiunea de 65 CP este mai ieftin cu aproximativ 2.000 de euro, iar Sandero are reduceri ce depășesc 1.000 de euro pentru echipările de top, potrivit profit.ro.

Scăderea cererii de autoturisme noi în Europa și inclusiv în România a determinat producătorii auto să ia în considerare reducerea prețurilor, pentru a nu genera o acumulare a stocurilor. Asta se întâmplă după ieșirea din criza de semiconductori și intrarea fabricilor în regim normal de producție, după livrarea comenzilor înregistrate în lunile de criză, în anul 2022 și începutul lui 2023.

Citește și: Dacia Spring, în topul celor mai vândute maşini electrice în Europa. Modelul este fabricat în China

Dacia este, la fel ca și alte mărci, afectată de scăderea cererii, având în vedere că țintește o ctaegorie de clienți mai atenți la bugetul alocat achiziției.

Dacă în 2022 Dacia a crescut sistematic prețurile mașinilor din gamă, pe fondul scumpirii materiilor prime, a componentelor, dar și a costurilor logistice, acum marca e nevoită să ofere discounturi pentru autoturismele produse, pentru a putea menține nivelul vânzărilor.

Daci Spring, prima mașină electrică a mărcii, aduce cea mai mare reducere a prețului, oferta fiind foarte vizibilă pe echiparea de top, Extreme, care ajunsese la peste 23.000 de euro, cu unele echipamente opționale. Acum, modelul cu motorizarea de 65 CP poate fi cumpărat cu 20.300 de euro, un preț pe care anterior îl afișa pentru echiparea de bază, 45 CP.

Cea mai mare reducere la Sprung este de 2.300 de euro, o valoare semnificativă pentru o mașină care, prin intermediul Programului Rabla Plus, poate fi cumpărată cu aproximativ 10.000 de euro.

Citește și: Bombă de la Dacia! Modelul de SUV ar putea ameninţa producătorii premium. Primele imagini cu C-Neo FOTO

Sandero Stepway, cel mai vândut model al mărcii, are nevoie de reduceri de prețuri pentru a face față scăderii cererii. Cel mai mare discount este prezent pe versiunea Extreme, care este mai ieftină acum cu 1.600 de euro, ceea ce însemnă că acest model echipat la nivel maxim poate fi cumpărat cu 16.860 de euro, față de aproximativ 18.500 de euro cât este prețul de listă.

Modelul Logan are aceelași tip de reducere, chiar dacă nu dispune de echiparea Extreme. Un Logan Prestige este mai ieftin în prezent cu aproximativ 800 de euro.

Duster, care se află în ultimele săptămâni de producție și de vânzări, înaintea lansării unei noi versiuni, are un preț redus cu aproximativ 1.000 de euro, la versiunea superioară.

Modelul Jogger beneficiază și el de un discount de 1.200 de euro pentru echiparea Extreme+.

Dacia a redus și suma necesară pentru rezervarea unui automobil, respectiv avansul pentru comanda mașinii. De la 900 de euro, acum clienții trebuie să plătească numai 299 de euro pentru a plasa comanda.

Reduceril sunt oferite pe site-ul companiei, care teoretic include mașinile aflate pe stoc, dar numărul acestora este suficient de mare și se actualizează permanent. În motorul de căutare de pe site-ul Dacia poți găsi pe stoc aproape orice configurație de opțiuni. Timpul de livrare afișat merge până în martie 2024, care, în mod evident, nu est eun termen specific unui vehicul pe stoc.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'