În ceea ce contribuţia financiară a României la UE, premierul a explicat că aceasta este mult mai mică decât beneficiile.
”Şi oare cine e de vină că unii dintre ai noştri fură din fondurile UE sau chiar din bugetul naţional? Străinii? Nu cred că ar mai trebui să aşteptăm explozia mămăligii, pentru că orice explozie e un şoc şi nu o construcţie”, a continuat el, referindu-se la afirmaţia aceleiaşi persoane că ”oamenii rezistă cât rezistă dar la un moment dat explodează şi mămăliga românească”.
Dacian Cioloş a subliniat din nou că el nu stă cu capul plecat. ”Eu unul nu stau cu capul plecat nici în UE şi nici în altă parte. Cu capul plecat nu îmi duceam la bun sfârşit mandatul de comisar european pentru agricultură, reformând politica agricolă comună”, a scris Cioloş.
”Haideţi să lăsăm orice complex deoparte şi să ne facem curăţenie noi înşine la noi acasă. Am vrut în UE, suntem în UE. Dar asta nu ne absolvă de responsabilităţi, acum şi aici”, a subliniat premierul.
Dacian Cioloş a răspuns şi unei persoane care îi spunea că a fost pus în funcţie, nu ales şi trebuie să asculte de români şi nu de UE.
”Orice premier e numit şi nu ales direct. Doar parlamentarii (care votează guvernul) şi preşedintele ţării (care desemnează primul ministru) sunt votaţi direct. Acesta e sistemul instituţional democratic în România. Am ajuns prim ministru respectând întrutotul procedura democratică. Şi vă spun sincer: nu am căutat deloc cu orice preţ să devin premier”, a scris Dacian Cioloş.