Dacian Cioloş a fost prezent, duminică, la Cluj-Napoca.
„De multe ori mi s-a reproşat că sunt ezitant, indecis, că nu prea ştiu ce vreau. Vă spun că sunt mai decis ca oricând să merg până la capăt. Nu o să mă oprească nicio ameninţare pentru că sunt hotărât să salvăm această ţară. Nicun salvator nu poate să schimbe România, un singur om nu poate să schimbe România. De data asta e nevoie de noi toţi. Evident că avem nevoie de lider, care să stea în faţă şi să îşi asume tot ce e de schimbat în ţara asta. Forţa e în noi toţi. Mă doare când văd oameni care au acelaşi discurs: votul meu nu contează, sunt singur. Câtă vreme gândim aşa… vă rog să nu ne mai simţim singuri în ţara noastră când vrem să facem bine”, a declarat Dacian Cioloş.
„Trebuie să ne debarasăm de hoţie, prostie şi sărăcie. Pentru că în România hoţia şi prostia ne-au ţinut în sărăcie. Cum putem accepta să interpretăm hoţia ca o virtute când hoţia trebuie dată la o parte (…) Cum putem noi accepta ca România să fie condusă de prostie când noi suntem atât de ingenioşi?”, a mai spus Dacian Cioloş.
SONDAJ CURS: Cum stau partidele înaintea alegerilor parlamentare. Rocadă între PSD şi PNL
Dacian Cioloş i-a îndemnat pe cei prezenţi să meargă la vot, spunând că împreună trebuie să clădească schimbarea: „Votul nostru contează de data asta. Multă vreme ne-am culcat pe o sticlă de ulei sau pe 100 de lei la salariu sau la pensie, apoi patru ani ne-am simţit izolaţi şi singuri, iar alţii au decis în numele nostru. Ştim de data asta care e fundaţia pe care trebuie să clădim schimbarea. Şi fundaţia asta trebuie să aibă două pietre de temelie: cinstea şi profesionalismul. Ştim foarte bine de ce trebuie să ne debarasăm ca să construim. Trebuie să ne debarasăm de hoţie, prostie şi sărăcie. Pentru că în România hoţia şi prostia ne-au ţinut în sărăcie. Cum putem accepta să interpretăm hoţia ca o virtute când hoţia trebuie dată la o parte şi ăsta e primul pas pe care trebuie să îl facem”.
În finalul discursului său, Dacian Cioloş i-a îndemnat pe cei prezenţi să „intre în horă” pentru o Românie normală: „Aşa cum ne învaţă şi Ciuleandra, intrăm în horă. Haideţi să jucăm hora asta şi mai ales să înteţim ritmul şi să ducem România într-o normalitate pe care ne-o dorim cu toţii”.