„Stenograma ședinței de Guvern din data de 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu este cel care a adoptat proiectul de lege privind recursul compensatoriu.
Sorin Grindeanu nu își asumă decizia luată și, mai mult, insistă că proiectul a fost aprobat și trimis spre Parlament în forma adoptată de guvernul anterior.
Domnul Grindeanu „uită“ că proiectul de lege privind recursul compensatoriu, inițiat de Raluca Prună, a fost clasat de Senat după ce a fost trimis Parlamentului pentru dezbatere.
Citeşte şi: Dacian Cioloş, dezvăluiri despre legea recursului compensatoriu pe facebook. Replica lui Grindeanu
Proiectul adoptat de domnia sa, conform stenogramei, a fost inițiat de ministrul Justiției de la acel moment, Florin Iordache”, scris Dacian Cioloş pe Facebook, unde face trimitere la site-ul partidului său.
Tudorel Toader nu-şi asumă legea recursului compensatoriu
„Dovedind o totală lipsă de coloană vertebrală, domnul Tudorel Toader insistă că nu-și asumă forma finală a Legii recursului compensatoriu, deși era deja ministru al Justiției în momentul în care proiectul a fost propus de Comisia juridică a Camerei Deputaților, condusă de Florin Iordache. Reușește să se contrazică repetat și are o declarație siderantă, demnă de Guvernul Dăncilă.
În varianta iniţială a legii, așa cum a fost adoptată de Raluca Prună, ar fi ieşit aproximativ 1.700 de persoane din închisori în baza recursului compensatoriu.
Pe baza legii actuale, au fost eliberați 10.880 de deţinuţi, dintre care 649 au revenit în penitenciare, iar 188 au comis violuri, crime şi tâlhării.
Într-adevăr, ambele legi se numesc la fel și par a face aceleași lucruri. Dar comparația este la fel de ridicolă ca în cazul în care l-ai compara pe domnul Andrei Pleșu cu doamna Viorica Dăncilă. Ambii sunt români și ambii au fost profesori.”, conchide fostul premier.