Dacian Cioloş îşi anunţă ieşirea din politica „de partid” după ce REPER nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare

Într-un comunicat de presă, Dacian Cioloș, fost premier al României și liderul REPER, și-a anunțat retragerea temporară din politica activă de partid. Cioloș a subliniat că, deși nu va mai fi implicat în politica de partid, își va continua activitatea în domenii esențiale pentru viitorul României.
Filip Stan
17 iul. 2024, 11:02
Dacian Cioloş îşi anunţă ieşirea din politica

Cioloș a explicat că această decizie este determinată de dorința de a se concentra pe proiecte concrete, unde experiența sa politică și profesională poate aduce o contribuție semnificativă. El a mulțumit tuturor susținătorilor săi și a promis că va rămâne activ în viața publică, contribuind la dezvoltarea țării din alte perspective decât cea politică.

„Au fost ani extraordinari, marcați de multiple provocări, de crize interne și internaționale. Din pozițiile de responsabilitate pe care le-am avut, le-am gestionat pe toate cu bună-credință, căutând mereu ca interesul public să fie cel care îmi ghidează deciziile. Uneori am avut succes, alteori am greșit, am căutat să învăț din greșeli atât cât am putut – însă am trăit acești ani cu intensitate, cu conștiința că tot ce fac este supus examenului public și cu hotărârea de a rămâne loial valorilor și principiilor cu care și pentru care am intrat în politică.

Sunt mulți oameni, colegi și colege, foști colaboratori pe care i-am încurajat să se implice politic, în partide, să-și asume funcții publice. Cred în continuare că țara și cetățenii ei câștigă din implicarea politică a oamenilor buni și onești, a profesioniștilor, care aleg să intre în serviciul public și în slujba cetățenilor.

Pentru mine însă, cel puțin pentru o bună perioadă de timp, începând de azi, etapa implicării active în politica de partid se încheie. Simt că am ajuns la un punct de la care, utilitatea și eficiența mea țin de un alt mod de exprimare decât cel politic, într-un partid. Nu spun niciodată, niciodată, însă văd acest sfârșit de mandat ca pe o nouă etapă.

Doresc să vă mulțumesc tuturor celor care m-ați votat la ultimele alegeri – aveți încredere că votul dumneavoastră, chiar dacă nu a adus rezultatul așteptat, nu va fi irosit.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă respinge vehement varianta în care Iohannis ar fi prim-ministru: „Este un fake, este total neadevărat”

Personal, în următoarea perioadă am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele, să mă concentrez pe șantierele unde experiența mea profesională și experiența politică acumulată în toți acești ani, pot fi cel mai bine valorificate.

În ultimii ani, am mers în toate regiunile țării. Am cunoscut oameni extraordinari, am descoperit idei, proiecte, inițiative care, dacă sunt cunoscute și sprijinite suficient pot transforma România în țara cu care să ne mândrim cu adevărat și în care să ne simțim acasă, oriunde ne-am afla. Știu ce se întâmplă în mediul antreprenorial și civic unde, uneori chiar în ciuda politicienilor, oameni activi contribuie la evoluția țării și au inițiative remarcabile în sprijinul celor săraci, copiilor, vârstnicilor și al celor uitați de guverne sau aleșii locali.

Dorința mea este să rămân activ în România și în Europa chiar și fără să candidez în acest an sau să fac politică de partid. Experiența mea profesională și instituțională poate fi de ajutor în domenii cheie pentru viitorul și sănătatea noastră – agricultură, mediu, alimentație, dezvoltare locală, relația dintre rural și urban. Am câteva proiecte și idei pe care vreau să le pun în practică – voi reveni asupra acestora în lunile următoare.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, pentru încredere, pentru mandatul pe care mi l-ați acordat.Ținem aproape și continuăm împreună, cu încredere și cu inima deschisă.”, a transmis Dacian Cioloș.

Citeşte şi: Mihai Tudose spune că negociază cu Klaus Iohannis pentru funcția de comisar european

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre ce e vorba
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Institutul ‘Elie Wiesel’ condamnă decizia Sinodului BOR de a canoniza clerici cu trecut legionar
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'