Dacian Cioloş şi-a chemat miniştrii la o reuniune informală la Vila Lac

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, sâmbătă, la Vila Lac, cu miniştrii Cabinetului său pentru o şedinţă informală, tema discuţiilor fiind legată de priorităţile ministerelor pentru anul 2016.
Filip Stan
16 ian. 2016, 09:49
Dacian Cioloş şi-a chemat miniştrii la o reuniune informală la Vila Lac

Miniştrii care gestionează portofoliile de la Interne, Externe, Justiţie, Cultură şi Consultare Publică şi Dialog Civic şi-au prezentat programul de priorităţi pentru 2016.

Prim-ministrul a început o serie de vizite la ministere, astfel că săptămâna aceasta a purtat discuţii cu deţinătorii portofoliilor de la Agricultură, Energie şi Comunicaţii unde a analizat cu echipele de conducere strategiile de aplicare a priorităţilor guvernamentale în aceste sectoare.

Potrivit Mediafax, Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor să meargă în comisiile parlamentare pentru a prezenta în detaliu aceste acţiuni prioritare şi modul în care intenţionează să le aplice.

Premierul Dacian Cioloş a început să aibă aceste discuţii cu miniştrii pe tema planului de priorităţi sectoriale al Guvernului săptămâna trecută, planul urmând să fie trimis joi Parlamentului. „Am avut astăzi (joi – n.r) prima întâlnire din seria celor pe care mi le-am propus în mai multe ministere în care începem să discutăm aplicarea, implementarea priorităţilor sectoriale pe care mi le-am propus la nivelul fiecărui minister. (…) Suntem acum în măsură să publicăm acest plan de măsuri sectoriale, cred că în cursul zilei de astăzi (joi – n.r.) o să-l trimitem şi la Parlament şi o să-l facem şi public şi am început seria acestor întâlniri cu Ministerul Agriculturii”, a declarat premierul Dacian Cioloş, după întâlnirea de lucru de la Ministerul Agriculturii, precizând că nu este vorba de controale, ci de discuţii colegiale cu echipele din ministere.

Premierul Dacian Cioloş a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook despre priorităţile guvernării sale în 2016. Printre acestea se numără reforma și transparența în administrația publică şi demararea proiectelor de infrastructură de transport. Premierul a precizat că va merge în continuare la ministere pentru a verifica dacă schimbările pe care le-a cerut se implementează.

Citeşte şi: Dana Varga a demisionat din Cancelaria Guvernului: „Mi s-a spus că sunt prea mulţi romi în Guvern”. Reacţia lui Cioloş

„Temele majore pe care ne vom concentra pe durata mandatului se referă la domenii în care intenționăm să lăsăm în urmă ceva vizibil schimbat în bine, chiar dacă unele proiecte vor putea fi doar demarate:

– reforma și transparența în administrația publică,

– derularea proiectelor de infrastructură de transport cu accent pe transparența și calitatea procesului,

– dezvoltarea viziunii economice pe termen mediu și lung și eliminarea risipei, regândind rolul statului în economie, politicile sociale și combaterea sărăciei.

Firește că, domenii precum sănătatea, educația, cultura, absorbția fondurilor europene, agricultura, tineretul și sportul, mediul, energia și îmbunătățirea relațiilor externe ale României vor fi, de asemenea tratate cu prioritate.

Succesul și mai ales perpetuarea acestor schimbări depinde, într-adevăr, de performanța și de onestitatea clasei politice, dar depinde și de implicarea activă a societății, depășirea individualismului, a temerilor și a divizării care domnește, mai mult sau mai puțin vizibil în societatea noastră.

Timpul pentru ceea ce ne-am propus să realizăm este scurt. De aceea începând de ieri, merg la ministere pentru a discuta și demara punerea în practică a acestor schimbări”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.


Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'