„Am discutat și l-am informat legat de ceea ce noi am identificat și legat de intențiile pe care noi le avem”, a declarat Cioloș la Palatul Victoria.
Întrebat cum încadrează afirmațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care cerea președintelui Camerei să studieze articolul din Codul penal privind pedepsirea cu închisoare a răspândirii informațiilor false, cu referire la poziția Guvernului privind creșterile salariale, Cioloș a replicat: „Nicicum nu încadrez (declarația — n.r.). Eu știu ca dl ministru (Pîslaru — n.r.) a informat Parlamentul, așa cum se cade și așa cum e responsabilitatea unui ministru, a informat asupra impactului bugetar al acestor decizii, a situației bugetului. E treaba fiecăruia să interpreteze cum dorește. Dar chiar dacă ne apropiem de campania electorală, eu vreau ca poziția Guvernului să rămână una responsabilă, pentru că eu cred că, indiferent că suntem sau nu în campanie electorală, un guvern și politicienii trebuie să ia decizii responsabile și de bun simț. Și pentru mine bunul simț înseamnă și responsabilitate”.
Pe de altă parte, premierul a anunțat că Guvernul lucrează la legea salarizării unitare pornind de la alte date decât cele luate în calcul de Guvernul Ponta.
„Am constatat că acea lege a fost făcută fără să se cunoască realitatea nivelului salariilor de pe teren”, a explicat Cioloș.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „pozitiv” în privinţa Legii de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt mărite salariile în educaţie şi sănătate, şi aşteaptă actul la Palatul Cotroceni pentru promulgare, iar disputele privind cvorumul trebuie lămurite de cei abilitaţi, în Parlament.
Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi „pentru”, potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache.
Liberalii spun că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video, arată News.ro.
Pe pagina de Facebook a PNL au fost postate imagini cu sala de plen în care majoritatea locurilor sunt goale, în postare menţionându-se că doar 168 de deputaţi au fost prezenţi.
”PSD fură! Acestea sunt dovezile incontestabile ale faptului că PSD nu ştie să facă altfel de politică în România decât încălcând legile în Parlamentul României. Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168(!)”, se arată în postarea liberalilor.