Premierul a precizat că deschiderea fabricii este o investiţie importantă pentru Braşov şi pentru România, în urma căreia se vor crea 350 de locuri de muncă noi, care se adaugă celor 160 de locuri de muncă deja existente pentru partea de reparaţii elicoptere.
„Este o investiţie benefică atât investitorului, dar şi României şi care, dincolo de investiţia ca atare, pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume cu un produs nou pe care sperăm şi noi să îl vedem în activitate, în zbor cât mai repede”, a spus Cioloş.
Despre modelul de elicopter Airbus H215, premierul a spus că va analiza oferta companiei în vederea achiziţionării de elicoptere.
„Sigur, vom analiza cu foarte mare atenţie această ofertă. Şi pentru noi este un produs nou, iar dincolo de aceasta, oferă mentenaţă aici, în România. Avem în analiză şi la Ministerul de Interne şi la Ministerul Apărării, acolo unde există nevoi de dotare de elicoptere de intervenţie, elicoptere multi-rol, într-o fază ulterioară, şi militare, analizăm şi această oferă. Sper ca, aşa cum Dacia Renault a dovedit competivitate pe piaţă, dincolo de partea inovantă a proiectului, şi acest produs să-şi dovedească competitivitatea şi să cucerim piaţa internaţională, mai ales cea de intervenţie umanitară unde acest produs poate fi adaptat. Şi aici cred că este un interes comun al Franţei, al României, al Germaniei, să promovăm împreună acest produs”, a adăugat el conform Mediafax.
De asemenea, premierul a vorbit şi despre relansarea parteneriatului dual, de formare a tinerilor, referindu-se la şcoala care va forma primii specialişti în producerea de elicoptere în România, la Colegiul Tehnic „Transilvania” Braşov. La eveniment au participat şi elevii clasei a IX-a speciale, sponsorizată de Airbus Helicopters, de la Colegiul Tehnic Transilvania Braşov, prima promoţie care aspiră la bacalaureatul profesional.