Dacian Cioloş: Nu-l cunosc pe domnul Soros. Am văzut că fostul premier Ponta s-a fotografiat cu el

Premierul Dacian Cioloș a afirmat luni că nu îl cunoaște pe George Soros, precizând că a văzut că s-au fotografiat cu acesta fostul prim-ministru Victor Ponta și alți miniștri din Cabinetul Ponta.
Filip Stan
05 dec. 2016, 13:08
Dacian Cioloş: Nu-l cunosc pe domnul Soros. Am văzut că fostul premier Ponta s-a fotografiat cu el

„Legat de dl Soros, eu nu îl cunosc pe acest domn. Sigur, am auzit în presă de dânsul și am citit despre dânsul. N-am avut niciodată de-a face cu dânsul, în schimb am văzut că și fostul premier Ponta și alți miniștri din Cabinetul Ponta s-au fotografiat cu domnul Soros, s-au întâlnit de mai multe ori. Nu știu ce au discutat cu dânsul atunci, dar (…) tot ei sunt cei care vin acum și încearcă să arunce această imagine negativă asupra acestui Guvern. Faptul că sunt oameni în acest Guvern care vin din societatea civilă și care ani de zile au demonstrat că, în multe domenii, organizații neguvernamentale au fost mai eficiente decât instituții ale statului și faptul că acești oameni, odată veniți în Guvern, au lucrat ca să eficientizeze instituțiile statului, nu știu dacă asta înseamnă să fii vândut străinilor. (…) Dacă un Guvern care să aibă credibilitate în exterior și să poată să negocieze pentru România eliminarea vizelor pentru Canada, (…) dacă asta înseamnă să fii vândut străinilor și dacă a fi patriot înseamnă să ții lumea în sărăcie ani de zile prin modul în care guvernezi, asta îi las pe români să judece”, a declarat premierul Cioloș la Adevărul Live,potrivit Agerpres.

Potrivit prim-ministrului, există „o tendință de a atinge coarda naționalistă” din partea celor care au fost la guvernare în anii trecuți.

„Această tendință de a atinge coarda naționalistă din partea celor care au fost la guvernare în anii trecuți și care au dus multe zone din România în sărăcie și care acum mulți dintre ei sunt chiar cercetați penal pentru modul în care au gestionat banul public… Nu știu ce înseamnă din punctul lor de vedere a fi patriot și a fi român, dacă ajungi la astfel de situații și la astfel de rezultate. Aplici politici ca să ții zone din România în sărăcie”, a spus Cioloș.

El a respins acuzațiile care i se aduc privind faptul că ar fi „vândut” Bruxellesului.

„Am petrecut patru ani și jumătate la Bruxelles, în calitate de comisar european din partea României. Am făcut o reformă a Politicii Agricole Comune. (…) Ăsta e modul în care eu sunt vândut Bruxelles-ului. (…) Datorită credibilității pe care am avut-o am continuat să atragem investiții, să creăm locuri de muncă în România și, cred eu, România începe să devină credibilă și din acest punct de vedere. (…) Nu eu sunt cel care a primit o listă cu 10 lucruri care trebuie făcute din partea președintelui Comisiei Europene, dar eu sunt cel care am fost foarte clar atunci când s-a discutat de politica de migrație, când am spus (…) în ce condiții România poate să susțină anumite abordări la nivel european”, a precizat Cioloș.

Conform premierului, România poate să devină „un actor activ la nivel european”.

„Poate să fie, pentru unii politicieni, mult mai confortabil să stai ascuns la tine în țară, să vii cu un discurs populist și naționalist, să te plângi că vin străinii să îți cumpere țara, dar să nu faci nimic pentru a înțelege aceste mecanisme europene și pentru a face în așa fel încât România să fie un jucător la nivel european și nu doar un consumator de regulamente. Și, din păcate, asta s-a întâmplat în anii trecuți. Veneau responsabilii români ca niște mielușei la Bruxelles și când se întorceau acasă erau foc și pară împotriva Bruxellesului”, a mai afirmat Cioloș.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: Fără o majoritate clară care să îşi asume depolitizarea administraţiei, n-am făcut nimic

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Studiu recent: Mercur ar putea avea un strat gros de diamante la adâncimi considerabile
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'