Dacian Cioloş, sceptic privind şansele unui Guvern propus de USR. „Sunt conştient că el oricând ar putea fi dărâmat în Parlament”

Dacian Cioloş, preşedintele USR, a mărturisit că este conştient că dacă ar fi învestit, un Guvern minoritar al USR ar putea fi oricând demis în Parlament.
Filip Stan
15 oct. 2021, 23:00
Dacian Cioloş, sceptic privind şansele unui Guvern propus de USR.

De asemenea, Dacian Cioloş a respins ideea susţinerii unui Guvern condus de Florin Cîţu, spunând că, pentru USR, Cîţu este „fostul premier”.

„Noi spunem de câteva săptămâni deja că suntem gata să ne aşezăm la masa discuţiilor, dacă am fi avut o propunere de premier din partea PNL pe care să o putem lua în considerare. Adică un premier care să fie capabil să conducă un guvern de coaliţie, nu doar un guvern al PNL-ului şi să aibă, în consecinţă, un comportament integrator.

Despre lucrurile astea am tot vorbit săptămâni întregi, a venit momentul în care trebuia mers la Cotroceni cu propuneri, nu au venit cu propuneri şi acuma ne spun că s-ar putea să… A trecut o săptămână. Noi luăm în calcul şi lucrul ăsta, că e nevoie de un Guvern cât mai rapid

Nu cred că noi putem fi acuma judecaţi că am făcut o propunere şi oferim o soluţie şi ei să spună că din cauza noastră se prelungeşte această criză”, a afirmat Dacian Cioloş, vineri seară, la Digi 24.

Citeşte şi: Cioloș recunoaște că a fost sunat vineri de Iohannis. Ce spune liderul USR despre negocierile cu PNL-UDMR

Întrebat dacă ar fi participa la negocieri pentru un Guvern construit în jurul PNL, în situaţia în care Executivul USR nu va primi votul Parlamentului, Dacian Cioloş a precizat că atunci când PNL va face propuneri, USR le va analiza.

„Acuma suntem întrebaţi despre ipotetice propuneri pe care PNL-ul le-ar face, când o să le facă, o să le discutăm. Deocamdată, noi avem o propunere şi asta o propunem spre discuţie şi credem că asta poate să fie o alternativă, fie pe termen lung, reconstruind coaliţia, fie o alternativă pe termen scurt şi mediu, ca să ieşim din perioada asta de iarnă, până în primăvară, pentru că eu sunt conştient, dacă un guvern propus de USR ar trece, sunt conştient că el oricând ar putea fi dărâmat în Parlament, dar dacă în momentul de faţă niciunul din partide nu a făcut o propunere viabilă, noi avem o propunere pe care o punem pe masă”, a adăugat premierul desemnat, potrivit News.ro.

Dacian Cioloş: „Florin Cîţu e fostul premier. E cel care a aruncat în aer încrederea din coaliţie”

De asemenea, Dacian Cioloş a reiterat că USR nu susţine un Guvern condus de Florin Cîţu.

„Pentru noi, Florin Cîţu e fostul premier, e cel care a aruncat în aer încrederea din coaliţie prin felul în care s-a raportat la doi miniştri ai noştri şi felul în care i-a dat afară din Guvern, abuzând, din punctul de vedere al coaliţiei, de poziţia sa de premier, pentru că el are dreptul să facă, din punct de vedere constituţional, aproape ce doreşte, dar, din punctul de vedere al înţelegerii unei coaliţii, a abuzat de puterea pe care a avut-o”, a mai afirmat preşedintele USR.

Dacian Cioloş a susţinut, întrebat fiind, că nu ar fi avut o problemă ca Florin Cîţu să facă parte din Guvern, dar nu ca prim ministru, el explicând că nu are „o problemă personală cu persoana Florin Cîţu”, ci cu modul în care acesta a condus Guvernul.

Citeşte şi: Gabriela Firea dă de pământ cu Nicușor Dan după ce edilul a anunțat creșteri la prețul gigacaloriei: A mai dat o palmă bucureștenilor!

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Devine obligatoriu în țară. Ordin semnat și parafat azi, 29 iulie: O nouă etapă pentru drepturile românilor
Playtech.ro
De ce este ziua de 29 iulie foarte importantă pentru români. Are legătură directă cu „Deșteaptă-te, române!”
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS pentru români! Cardurile vor fi încărcate în august
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Vremea se schimbă brusc. Vești de ultimă oră de la ANM
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Coliziune fatală între tren și camion Kamaz în Rusia: doi morți și până la 100 de răniți
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!