„Vreau să vă spun că Alianţa USR-PLUS va participa la acest maraton. Aseară ne-am înscris şi eu şi Dacian Cioloş în acest maraton, alături de foarte mulţi dintre colegii noştri din ţară, alături de candidaţii la europarlamentare, mulţi dintre ei vor fi la ora aceea deja europarlamentari şi vom susţine toate cele 40 de proiecte înscrise în maraton”, a precizat Dan Barna, vineri, la Sibiu, în cadrul unei întâlniri cu susţinătorii Alianţei.
Acesta a precizat că va susţine proiectul privind reconstrucţia Palatului Copiilor, pentru că în copilărie a participat acolo la cercuri de foto şi de ceramică, iar în prezent cei mici pot învăţa în acest loc cum să fie mai iscusiţi în viaţa de zi cu zi.
Potrivit organizatorilor maratonului, Palatul Copiilor Sibiu este nevoit să îşi schimbe locaţia, iar noul sediu are nevoie de lucrări ample de reabilitare pentru a-şi putea desfăşura activitatea în continuare. Prin participarea la Maratonul Internaţional Sibiu 2018, s-a reuşit strângerea fondurilor necesare înlocuirii instalaţiei electrice, iar prin ediţia din acest an se doreşte atragerea fondurile necesare înlocuirii instalaţiei de apă şi canalizare.
Dacian Cioloş a anunţat că va alerga, la Sibiu, pe distanţa de cinci kilometri, pentru susţinerea reabilitării unei cabane montane.
„Voi alerga şi eu la acest maraton distanţa de cinci kilometri, chiar dacă în ultima vreme nu am avut timpul suficient să mă antrenez, dar o să fac pentru asta, pentru că e un proiect care ne uneşte pentru nişte obiective care sunt în jurul nostru. Eu am ales să alerg pentru a susţine finanţarea ‘Casei de pe munte’. E vorba de un refugiu montan din munţii Cindrelului, care odată reamenajat să poată să constituie un punct de sosire şi de plecare pentru drumeţii şi pentru mai multe evenimente de munte. Avem nevoie să încurajăm tinerii de astăzi să iasă pe munte, să aibă contact cu natura, să aprecieze ceea ce ne oferă natura şi mediul, care este foarte bogat în această zonă. O fac şi cumva afectiv, pentru că în momentele mele de relaxare, de regăsire şi de reîncărcare sunt ieşirile pe munte şi contactul direct cu natura”, a precizat Cioloş.
„Căsuţa din Munţi” se doreşte a fi un refugiu alpin construit în apropierea Vârfului Măgura (1304 m), o „poartă” de intrare în Masivul Cindrel. Proiectul are ca scop construcţia şi introducerea în circuitul turistic şi educaţional a Căsuţei din Munţi, care va deveni un loc prielnic pentru activităţi extraşcolare şi tabere pentru copii, dar şi punct de pornire pentru drumeţii, cicloturism, escaladă sportivă, schi, orientare sportivă, fotografie şi alte activităţi în natură.