„Doamna ministru de Finanţe s-a întâlnit deja cu membrii din CA (al TVR — n.r.), inclusiv, la solicitarea mea, cu conducerea EBU (…) şi ne-am asigurat că există o înţelegere şi acolo. Pentru că acolo exista o teamă, că televiziunea naţională va fi închisă, că restructurarea înseamnă închiderea televiziunii naţionale şi că ei nu-şi vor mai primi datoriile niciodată. I-am asigurat că nu se va întâmpla acest lucru, că statul îşi va asuma responsabilitatea imediat ce conducerea televiziunii, care are un statut foarte clar definit prin legislaţie, îşi va asuma un anumit proiect de restructurare şi suntem deja în acest proces de discuţii. Există acum o conducere care a fost decisă de Parlament, cu care vom începe şi vom continua să lucrăm”, a spus Cioloş la Realitatea TV.
Întrebat dacă din cauza situaţiei grave de la televiziunea publică transmisiuni precum Olimpiada sau Campionatul european de fotbal riscă să nu poată fi făcute, premierul a arătat că nu crede „că se va întâmpla acest lucru”.
Cioloş s-a declarat deranjat de faptul că s-a încercat, „din mediul politic şi din Parlament”, transferarea unei vinovăţii asupra Guvernului pentru situaţia de la TVR.
„Unii au avut impresia că, dacă organizează o întâlnire în Parlament la care sunt prezent şi eu, gata, vina şi responsabilitatea de ceea ce nu s-a făcut ani de zile până acum la TVR (…) pot fi transferate pe Guvern doar pentru că o să vorbim şi o să dăm câteva declaraţii în presă. Am spus foarte clar că sunt gata să discut într-un mod foarte precis şi concret cu o conducere a Televiziunii Române care să aibă un mandat foarte clar de reforme şi să îşi asume acest plan de reformă, că nu voi discuta cu nicio conducere sub presiune, doar pentru că e o presiune publică şi pentru că România riscă să piardă dreptul de transmite o emisiune sau alta, oricât de populară ar fi ea. Nu în felul ăsta, cu astfel de presiuni emoţionale şi sentimentale, se pot rezolva probleme structurale acolo”, a adăugat premierul, precizând totodată că a discutat deja cu mai mulţi membrii ai CA pe care îi cunoaşte „de mai multă vreme” pentru a stabili ce măsuri pot fi luate.