“Mesajul nostru e urmatorul: sanatatea copiilor nostri incepe cu hrana pe care le-o punem in farfurie. Iar hrana sanatoasa nu trebuie sa fie costisitoare, complicata sau dificil de preparat. E nevoie de informare, de intelegere, de rabdare si de vointa din partea parintilor, care pot face o diferenta uriasa pentru sanatatea si viitorul copilului. Educatia despre hrana este o parte importanta a educatiei, pentru ca alimentatia influenteaza starea de sanatate”, a declarat Daciana Sarbu.
“Parintii trebuie sa constientizeze ca sanatatea copilului incepe dinainte de a fi procreat si continua cu viata intrauterina. Comportamentele alimentare se cristalizeaza in perioada celor 7 ani de acasa”, a atras atentia profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Minimum jumatate din alimentatia zilnica trebuie formata din alimente vii, adica fructe si legume crude, a fost sfatul celebrului nutritionist pentru parinti si copii deopotriva.
Evenimentul a cuprins si o demonstratie practica de gatit, Daciana Sarbu pregatind o salata din legume de sezon si seminte, pentru a ilustra simplitatea efortului presupus de pregatirea unei mese sanatoase.