Scopul platformei este acela de a furniza informatii clare si relevante despre nutritie, care sa-i sprijine pe parinti sa ia decizii corecte privind sanatatea copiilor, in conditiile in care multi dintre ei nu au, in prezent, acces la informatii de calitate. Proiectul ar include materiale in format digital si tiparite, dar si activitati practice (precum lectii si ateliere sustinute de experti) si ar putea servi drept reper inclusiv gradinitelor.
“Am pornit de la nevoia multor parinti de a invata sa-si hraneasca sanatos copiii si de la dificultatile de a gasi surse de informatii in care sa aiba incredere totala. O asemenea platformă de învăţare ar trebui să ofere informaţie obiectivă, bazată pe argumente ştiinţifice, precum şi soluţii simple, practice, accesibile, pe care orice familie să le poată aplica în viaţa de zi cu zi. De la explicatii despre alimentele benefice si cele nocive si pana la formule complete ale unor meniuri zilnice echilibrate, parintii ar avea la dispozitie un rezervor de informaţii şi idei, dar şi grainitele ar gasi un reper util pentru construirea meniurilor zilnice pentru copii”, afirma Daciana Sârbu.
Citeşte şi: Comisia Europeană se autosesizează: Vrea să limiteze expunerea lucrătorilor la agenţi cancerigeni
In viziunea eurodeputatei, proiectul ar putea fi un ajutor important si pentru viitoarele mame, care s-ar putea pregati din timp pentru ingrijirea corecta a copiilor. Fiind gandita la nivel european, platforma ar avea o componenta de multilingvism, ceea ce poate insemna un punct de sprijin pentru familiile care traiesc in alte tari decat cele de origine si au acces limitat la informatie pe aceasta tema.
Propunerea de proiect-pilot va fi analizata si votata de Comisia de Sanatate publica si Comisia pentru Bugete, urmand a fi supusa apoi aprobarii plenului Parlamentului European.