Eroarea a fost corectată pe site-ul tabloidului Daily Mail, care a publicat o ştire cu titlul următor: ”Prinţul Charles a încălcat protocolul regal atunci când a îmbrăţişat un tânăr care venise să îl salute, în timpul unei vizite în Centrul Vechi din Bucureşti, în a treia zi din turneul său european”.
Protocolul de stat prevede că membrii de sex masculin ai familiei regale britanice trebuie să fie salutaţi printr-o scurtă înclinare a capului – însă această regulă pare să fi fost complet ignorată în timpul vizitei întreprinse de prinţul Charles în România.
Joi, prinţul de Wales a fost văzut în timp ce o saluta pe principesa moştenitoare Margareta a României cu un sărut tandru pe mână.
Vineri dimineaţă, prinţul Charles, în vârstă de 68 de ani, a fost fotografiat în timp ce l-a îmbrăţişat cu afecţiune pe un elev în timpul unei vizite în Centrul Vechi din Bucureşti.
”Se pare că nu există limite pentru exprimarea afecţiunii faţă de Charles”, a scris Daily Mail, comentând o nouă încălcare a protocolului regal, care s-a produs vineri.
Valentin Blacker, în vârstă de 11 ani, este fiul unui bun prieten al prinţului Charles, William Blacker, un fost scriitor britanic devenit ecologist care s-a mutat de câţiva ani la Bucureşti. Tânărul elev de origine britanică nu era familiarizat cu protocolul casei regale şi a fost văzut în timp ce l-a îmbrăţişat călduros pe prinţul Charles.
Prinţul Charles nu a părut deloc deranjat de acel gest şi l-a îmbrăţişat la rândul său pe tânărul Valentin.
William Blacker, care l-a însoţit pe prinţul britanic în ultima parte a vizitei sale în Bucureşti, a declarat: ”El îl iubeşte pe fiul meu”. La rândul lui, tânărul Valentin a spus: ”Nu e pentru prima dată când m-a îmbrăţişat”.
Vineri dimineaţă, Prinţul de Wales a mers într-o plimbare prin centrul vechi al Capitalei, s-a oprit la Hanul lui Manuc şi la Palatul Voievodal Curtea Veche – unde se află un bust al domnitorului român Vlad Ţepeş, cu care prinţul Charles a spus că se înrudeşte -, Biserica Sfântul Anton şi a fost impresionat de Biserica Stavropoleos, unde a semnat şi în cartea de onoare a Bisericii.