Dalida din Las Fierbinți s-a mutat în România la 17 ani pentru a se înscrie la facultate și nu a mai plecat de aici. Bucuria venirii în România și a admiterii la o facultate de prestigiu a fost umbrită de moartea tatălui său.
Din perioada copilăriei își amintește că simțea nemulțumirea conaționalilor săiși participa la multe greve. Era un obicei al manifestanților de a-și lua copiii cu ei la greve pentru a-i pune scut și, astfel, să nu fie agresați de forțele de ordine.
„Acum știu mai mulți că sunt moldoveancă și, da, perioada când m-am născut și am copilărit la Chișinău a fost una destul de ciudată. Nu înțelegeam eu prea multe, dar știu că oamenii nu erau prea fericiți. Tot ce îmi aduc aminte din copilărie e legat de identitatea noastră. S-a împărțit țara în două: unii voiau să rămână români, alții voiau să devină ruși. Noi făceam parte din prima categorie.
Mi-am petrecut copilăria la multe greve. Ne luau părinții cu ei, să ne pună scut, să nu vină Poliția peste ei. Noi ne jucam pe jos și ei strigau: ‘Jos Mafia!’ Parcă îi aud. Nu mi-a plăcut niciodată politica, pentru că nu are legătură cu arta și frumosul. De asta, nici rusă nu am învățat, cât am fost la Chișinău. Mult mai târziu, la București, am învățat din filmele pe care le-am urmărit„, a dezvăluit Ecaterina Ladin într-un interviu pentru Viva
Se numește Ecaterina, dar apropiații îi spun Tincuța. În alegerea numelui, familia ei s-a inspirat din filmul „Iancu Jianu haiducul”.
„Port numele personajului principal din ‘Iancu Jianu haiducul’. Frații mei au văzut filmul, chiar în noaptea în care m-am născut eu. I-au scris mamei o scrisoare: „Mulțumim pentru Tincuța!. Însă, pentru că, așa cum spuneam și mai devreme, Moldova era în Uniunea Sovietică, Tinca fiind românesc, nu l-au lăsat pe tata să îmi pună numele. Așa am ajuns să port în certificat numele Ecaterina, dar pentru ei am rămas, pe viață, Tincuța„, a mai dezvăluit artista pentru sursa citată.