Sediile SRI la care face referire Sebastian Ghiță în dezvăluiri sunt case de protocol preluate din patrimoniul RAPPS. K2 și K4 înseamnă în jargonul admnistrativ Kalinin 2 și Kalinin 4, respectiv vechea adresă a acestora, pe bulevardul Kalinin, actualul Mircea Eliade, în cartierul Primăverii, la numerele 2 și 4, scrie Dan Andronic. T14 are aceeași explicație, numai că este vorba de strada Turgheniev, care nu și-a schimbat numele până azi, în același cartier, foarte aproape de reședința Președintelui României. Acestea sunt locurile de chermeză la care face referire Sebastian Ghiță.
În privința celor două nume, cel puțin unul este actual. Șef de Stație CIA înseamnă persoana de rangul cel mai înalt din CIA care este trimisă într-o țară, fiind omul care se ocupă de toate operațiunile CIA din aceea țară. El poate avea o identitate declarată, sau una ascunsă, ceea ce pare a fi cazul celor doi oficiali ai ambasadei SUA, ofițeri CIA cu acoperire diplomatică, așa cum a deconspirat Sebastian Ghiță.
După cum comenta Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.ro: „Eric S.Easley, în schimb, e un ”actual”. Absolvent din septembrie 1997 al prestigioasei Universități de Drept din Virginia, SUA, Easley a venit în România împreună cu soția sa, Hilal Derici (turcoaică de origine, căsătoriți în 28 mai 2011) și fetița lor, Berin, de doi ani, în calitate de diplomat acreditat la ambasada SUA de la București, după un stagiu la Londra.
Mulțumită lui Sebastian Ghiță, lumea tocmai a aflat, însă, că Easley e șef al rezidenței CIA la București și ”tutorele” serviciilor secrete și al justiției din România”, mai scrie Dan Andronic, care pune o serie de întrebări la care se cere răspuns:
1. Sub ce cadru legal se desfășurau întâlnirile între șefii SRI, procurorul șef al DNA și șeful Stației CIA în sediile conspirative ale SRI? Nici una din instituțiile menționate nu a negat existența acestor întâlniri, ci doar a pasat responsabilitatea celuilalt. Ce subiecte erau abordate acolo? Președintele României era informat despre aceste întâlniri, ținând cont de faptul că vorbim despre SUTE de reuniuni la care participa și combinata SRI-DNA-CIA?
2. Dosarul de șantaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu, în care acesta a fost condamnat, a fost rodul unei colaborări între Laura Codruța Kovesi și Sebastian Ghiță? Seriile de bancnote prezentate de Ghiță ca fiind dovada acestei colaborări corespund cu cele din dosar? De ce a fost nevoie de colaborarea Ghiță-Kovesi în cazul lui Vîntu?
3. Parchetul General se va autosesiza în privința afirmațiilor lui Sebastian Ghiță, mai ales în ceea ce privește manipularea unor dosare DNA și a unor sentințe de condamnare de către serviciile de informații și procurori? Îl va chema pe Traian Băsescu ca să-l întrebe ce știe despre acest subiect și dacă Sebastian Ghiță are dreptate atunci când afirmă că sentința în cazul lui Dan Voiculescu a fost rodul unei intervenții în „câmpul tactic” al Justiției?