Dan Barna: „Amânarea alegerilor devine o alternativă rezonabilă. Vom avea propunere de premier”

Dan Barna susţine că alegerile parlamentare ar putea avea loc în situaţia în care numărul de îmbolnăviri ar rămâne la un nivel la care sistemul sanitar să poată gestiona situaţia, el spunând că ar fi "rezonabilă” o amânare a alegerilor. "Cât timp sistemul funcţionează, cât lucrurile acestea sunt sub control, şi alegerile pot să aibă loc. În momentul în care ai un număr mare de cazuri, amânarea lor devine o alternativă rezonabilă”, afirmă Dan Barna.
Romania TV
07 oct. 2020, 18:36
Dan Barna:

Alegeri parlamentare 2020. „În momentul de faţă, calendarul este cu alegeri pe 6 decembrie. Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate alegerile pentru că această instabilitate, acest joc de-a şoarecele şi pisica între Guvern şi Parlament, de fapt în loc să fie focus pe situaţia din sănătate e o cafteală politică în desfăşurare şi asta am văzut-o în ultimele luni din plin”, a declarat liderul USR, miercuri seară, la TVR 1, în emisiunea ”România9”.

Acesta a precizat că este nevoie de un nou Parlament şi de un guvern care să poată lua decizii astfel încât „să fie eficient în aceste măsuri”.

„Deocamdată e un vârf în momentul acesta (aproape 3.000 de cazuri noi de COVID-19 – n.r.). Dacă lucrurile se duc spre mai multe mii, deja nu se va mai putea pune problema de alegeri. (…) Putem să facem balet politic fiecare partid, PSD-ul vrea să le amâne, PNL-ul vrea să le facă acuma, dar responsabil este în momentul în care cifrele ies din orice predictibilitate şi de fapt asta e ideea, capacitatea sistemului sanitar de a face faţă numărului de cazuri. Cât timp sistemul funcţionează, cât lucrurile acestea sunt sub control, şi alegerile pot să aibă loc. În momentul în care ai un număr mare de cazuri, amânarea lor devine o alternativă rezonabilă”, a declarat Dan Barna.

Co-preşedintele USR Dan Barna anunţă că, după alegerile parlamentare Alianţa USR-PLUS, va avea o propunere pentru funcţia de premier, iar miza alianţei este de a obţine cât mai multe mandate în Parlament. „Având un grup parlamentar puternic, putem discuta de o coaliţie de guvernare cu PNL. Deci, o să vedem care sunt rezultatele electorale, în funcţie de asta o să vedem ce coaliţie va fi necesară”, afirmă Dan Barna.

 
„Vom avea o propunere de premier. Da, vom avea propunere de premier, sperăm că avem un rezultat electoral care să ne ducă într-o zonă în care să putem pretinde şi guvernarea, în funcţie de ce vor decide românii, evident, vom fi acolo pentru următoarea guvernare”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, într-o emisiune la TVR. 
 
Întrebat dacă se va opune unei coaliţii de guvernare în care să fie cooptat şi PMP, liderul USR a evitat un răspuns tranşant.
 
„Miza pentru noi este să avem o prezenţă USR-PLUS cât mai consistentă în Parlament. Ăsta e obiectivul următoarelor trei luni sper, spun sper pentru că sper să fie alegeri în 6 decembrie şi pe cale de consecinţă, să reuşim să controlăm virusul într-o zonă în regulă. Având un grup parlamentar puternic, putem discuta de o coaliţie de guvernare cu PNL. Deci, o să vedem care sunt rezultatele electorale, în funcţie de asta o să vedem ce coaliţie va fi necesară”, a arătat Barna. 
 
Preşedintele USR a ţinut să precizeze că toţi candidaţii USR-PLUS pentru scrutinul parlamentar vor fi stabiliţi de către delegaţi. 
 
„Sunt 80 de colegi înscrişi în cursă pentru 17 locuri sau 18 locuri, cam pe acolo o să avem parlamentari de Bucureşti”, a mai spus Barna. 
 
Aceştia vor fi aleşi pentru a fi plasaţi pe poziţiile de pe lista de candidaţi de către cei 200 de delegaţi USR şi PLUS, Barna explicând că nu poate el, ca preşedinte, să „pună cu mâna” parlamentari. 
 
Liderul USR s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut la alegerile locale de Alianţa USR PLUS, el spunând că se aşteaptă la un rezultat mai bun la alegerile generale, având în vedere că la parlamentare vor vota şi unele categorii care nu şi-au putut exprima opţiunile la locale, precum diaspora, studenţii care locuiesc în marile oraşe fără a avea buletin acolo.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Virgil Popescu: Nu Există Risc de Blackout în România
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'